Säg hej till vår nya skola!

pressrelease

2019-01-24, 08:00

Just nu utvecklas Norrköping Fria Läroverk på flera plan. Framförallt har vi inlett ett arbete med att skapa en skola som är anpassad till vårt koncept om studier och träning. Till hösten 2019 flyttar vi därför till nya lokaler på Kvarngatan 34 i centrala Norrköping.

Vår nya skola kommer anpassas för att uppmuntra våra elever till rörelse. Förutom en helt nyrenoverad skola handlar anpassningen om att blanda möbleringen i klassrummen så att det uppmuntrar till att du under en lektion kan flytta runt och röra på dig för att därigenom kunna hålla koncentrationen uppe. Det handlar också om att få in inredning som inspirerar till rörelse och träning, som exempelvis ribbstolar på väggarna eller ergonomiska sittpuffar i cafeterian. På skolan kommer det även finnas träningslokaler som elever och personal kan nyttja under dagarna, både som en del av undervisningen och utanför. För oss är det viktigt att våra elever är med och skapar vår nya skola, därför kommer bland annat elevrådet på skolan vara med i detta arbete.

Att kombinera studier och träning på Fria behöver inte bara innebära att man måste byta om och träna så att man svettas varje dag, utan det handlar framförallt om att man inte ska behöva vara stillasittande i ett klassrum under hela skoldagen.

Vi utvecklar Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Är du intresserad av en karriär inom restaurangbranschen? Kul! Vi storsatsar just nu på vårt restaurangprogram. Vi har ett pågående samarbete med konsultföretaget Btv Nordic AB för att stärka kopplingen mellan skolan och näringslivet, något som är särskilt viktigt på ett yrkesprogram. Resultatet av samarbetet hoppas vi att alla våra elever på programmet kommer uppleva i höst i form av en ännu bättre utbildning med en ännu starkare koppling till näringslivet.

I våra nuvarande lokaler på Dragsgatan har vi välutrustade kök- och bagerilokaler för våra elever på Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Därför kommer våra elever på detta program även i höst fortsätta ha sin undervisning i de nuvarande lokalerna.

Är du intresserad av Fria?
Den 9 februari 2019 mellan kl. 10 och 12 har vi Öppet Hus i våra nuvarande lokaler på Dragsgatan 7.
Där kommer vi bland annat berätta mer om de nya lokalerna och utvecklingen av vårt restaurangprogram. Välkommen!