Prova på-träning och information om Malmö Fria Läroverks ishockeyutbildning

news

2021-03-03, 09:12

Sedan ett år tillbaka erbjuds Malmö Fria Läroverks ishockeyutbildning i samarbete med både Malmö Redhawks och Limhamn Hockey. Fredagen den 19 mars 2021 bjuder gymnasieskolan in ishockeyintresserade ungdomar till en prova på-träning för att ge dem en möjlighet att uppleva vad det innebär att som gymnasieelev kombinera studier med ishockey på skoltid.

På ishockeyutbildningen tränar eleverna flera gånger i veckan, varav tre pass är på is medan man under resterande två fokuserar på styrketräning. Träningen är alltid individanpassad och man arbetar efter en individuell utvecklingsplan som upprättas mellan eleven och tränaren, allt för att varje gymnasieelev ska ha möjlighet att nå sin fulla potential inom ishockeyn.

Ishockeyn som är ett av Malmö Fria Läroverks fyra träningstillval går att kombinera med flera olika gymnasieprogram såsom Samhällsvetenskapsprogrammet, Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och Barn- och fritidsprogrammet. Ansökan till utbildningen sker genom Gymnasieantagningen och nästa ansökningstillfälle inför hösten 2021 öppnar den 25 april och stänger den 15 maj. Läs gärna mer här.

Mer om prova på-träningen
Anmälan sker via e-mail till Peter Enehag, Ishockeyinstruktör vid Malmö Fria Läroverk: peter.enehag@laroverken.se.

Samling sker i omklädningsrum 4-5 i Limhamns ishall klockan 07:45 och alla deltagare förväntas ha med sig egen hockeyutrustning. Passet börjar klockan 08:30 på is och varar en timme. Anders Wramnell, rektor vid Malmö Fria Läroverk kommer på besök efter passet för att informera om skolan och därefter kommer representanter från Limhamn Hockey och Malmö Redhawks hålla i informationspass på ovanvåningen. Vårdnadshavare är också välkomna.

Presskontakt

Relaterat material