Premiär för handledargala i Malmö

pressrelease

2018-06-08, 08:00

Det har varit premiär för handledargalan Stjärna till Stjärna där Malmös bästa handledare och APL (Arbetsförlagt lärande)-företag inom hotell och turism korats. Bakom arrangemanget låg gymnasieskolorna Fria Läroverken och Drottning Blanka i Malmö samt bransch- och arbetsgivarorganisationen Visita. Nu är siktet inställt på att göra galan till ett årligt evenemang.

– APL-företagen gör ett otroligt arbete för våra elever så det känns både viktigt och självklart för oss att uppmärksamma de individer på de här företagen som ser till att våra elever får komma ut på värdefulla APL-veckor, säger Katarina Brinte, lärare på Fria Läroverken och en av initiativtagarna.

Idéen till galan myntades när skolorna fick höra talas om Västerås Stad som gjort en liknande satsning. När skolorna tillsammans valde att satsa på idén väntade ett gediget arbete. Skolorna kontaktade Visita och hittade flera samarbetspartners för att kunna genomföra galan, vars mål är att bli ett bli ett årligt evenemang.

Plats på galan fanns en jury som hade till uppgift att samla alla nomineringar som allmänheten fått lämna för att kunna kora Malmös bästa handledare och APL-företag inom hotell och turismbranschen. Årets handledare blev Camilla Jerre (Quality Hotel View), Therese Nilsson (Scandic Stortorget) samt Josefin Ahlberg (Malmö Arena Hotel). Pris för Årets APL-företag gick till First Hotel Jörgen Kock. Samtliga motiveringar presenteras i Visitas pressmeddelande.

Se fler bilder här.

Bilder: Fria Läroverken och Drottning Blankas Gymnasieskola i Malmö