Ny rektor på Norrköping Fria Läroverk

pressrelease

2020-06-24, 08:00

Peter Warma tillträder som ny rektor på Norrköping Fria Läroverk. Warma kommer senast från en tjänst som Områdeschef inom Norrköpings kommun och är aktiv inom stadens idrotts- och föreningsliv.

– Vi är mycket glada över att presentera Peter Warma som ny rektor på skolan. Han har erfarenhet av såväl utbildning som träning och kommer i sin nya roll ta vid arbetet med att stärka träningskonceptet på skolan, säger Katharina Sjögren-Edström, VD på Fria Läroverken.

Warma har arbetat i olika chefsroller de senaste 15 åren, bland annat som rektor på en gymnasieskola i Norrköping samt som chef inom vård- och omsorgsverksamhet. Vid sidan av yrkeslivet är han aktiv inom idrotten och har bland annat varit ordförande för Tjalve IF Norrköping.

– Norrköping Fria Läroverks koncept som handlar om studier och träning passar mig. Jag har själv ett stort intresse för träning och tror likt det forskningen ständigt bevisar, att pulshöjande träning har en positiv inverkan på lärandet, säger Peter Warma.

Warma tillträder den 1 augusti och har nyligen träffat sina medarbetare för första gången.

– Själva rektorsrollen ser jag fram emot. Framförallt att tillsammans med medarbetare och elever, utveckla en gymnasieskola som ska vara det naturliga valet för alla med ambitioner.