Malmö Redhawks i samarbete med Fria Läroverken

pressrelease

2017-11-10, 08:00

Snart kan hockeysatsande tjejer kombinera sina gymnasiestudier med ishockey på hög nivå. Hösten 2018 startar ishockeyklubben Malmö Redhawks upp ett hockeygymnasium i samarbete med Fria Läroverken i Malmö.

– Det känns jätteroligt att Malmö Redhawks har upprättat ett samarbete med oss. Tillsammans med oss kan de skapa förutsättningar för damhockeyn att utvecklas, säger Ove Tunhav, rektor på Fria Läroverken i Malmö.

Målsättningen är att ha ett intag på mellan sex till åtta elever per år. Eleverna erbjuds fyra timmars träning i veckan fördelat på två dagar och all undervisning bedrivs av välutbildade och välmeriterade instruktörer och lärare. Ishockeyträningen bedrivs av Peter Enehag som har en bakgrund som tränare i Malmö Redhawks.

Att få en bred kunskap om fysträning, skador, sund livsstil och vikten av att ta hand om sin kropp som elitidrottare är några av de sakerna som eleverna fördjupar sig i på hockeygymnasiet. Mellan instruktörer och elever upprättas också en IUP, individuell utvecklingsplan, ett verktyg som hjälper till att säkerhetsställa att eleverna utvecklas. Det ger dem även ett egenansvar att påverka sin träning och utveckling.

Ishockeyn går att kombinera med flera olika gymnasieprogram. De program som erbjuds är Samhällsvetenskapsprogrammet, Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet samt Barn- och fritidsprogrammet. Ansökan till Malmö Redhawks hockeygymnasium sker via den ordinarie gymnasieantagningen.