Kitchen by Watma i Karlstad lagar nobellunch till sex skolor

pressrelease

2022-12-06, 07:34

Kitchen by Watma – som är en del av samma koncern som gymnasieskolan Karlstad Fria Läroverk och grundskolan Nordic International School vill skämma bort skoleleverna lite extra och anordnar i år en nobellunch. – Det blir tvårätters lunch, prisutdelning och möjlighet att klä upp sig lite extra dagen till ära, säger kökschef Susanne Resare. Totalt är det 1350 portioner nobellunch som ska tillagas.

På fredag den 9 december, dagen innan Nobeldagen, serverar kökspersonalen på Kitchen by Watma nobellunch till eleverna på Karlstad Fria Läroverk och Nordic International School, samt fyra externa skolor som caterar mat från skolans kök.

– Jag ser fram emot denna dag och jag hoppas vi får till det på bästa sätt, hur som helst så är det lite utöver det vanliga och det tycker jag våra fantastiska elever är värda, säger Susanne Resare, Kökschef för Kitchen by Watma.

Totalt är det sex skolor som ska bli serverade nobellunch med varmrätt, dessert och lite festligare dryck. De som äter på plats i skolan kommer få bordsservering av skolans personal. Sammanlagt ska cirka 1350 portioner nobellunch tillagas och serveras under dagen.

Karlstad Fria Läroverk och Nordic International School kommer hålla prisutdelningar i olika kategorier där elever klassvis utsett en klasskamrat till pristagare. De elever som vill har uppmuntrats att klä sig för nobelfest.

– Jag vill passa på att lyfta all personal på skolorna som hänger på mina ”tokiga” upptåg, de är fantastiska och ordet ”Tillsammans” får verkligen ta plats hos oss i Karlstad, avslutar Susanne Resare stolt.

Kitchen by Watma driver sex produktionskök runt om i landet. Varje kök leds av en kökschef med uppdrag att skapa matsalar med restaurangprägel och servera god och näringsrik mat med menyer som planeras centralt i samråd med partnern Mitt Käk.

Presskontakt

Carl-Ola Petersson