Karlshamn startar Naturvetenskapsprogrammet

pressrelease

2017-09-28, 08:00

Fria Läroverken i Karlshamn breddar sitt utbud av högskoleförberedande program inför hösten 2018. Skolinspektionen har i veckan beviljat tillstånd för att starta Naturvetenskapsprogrammet med inriktningen naturvetenskap.

– Vi är jätteglada för Skolinspektionens beslut. Lanseringen av Naturvetenskapsprogrammet är en del i den satsning på en högre andel högskoleförberedande gymnasieutbildningar som vi inledde i fjol. Med Naturvetenskapsprogrammet kan vi ge ännu fler elever en möjlighet att kombinera en riktigt bra utbildning med sitt största intresse. I våras kvalitetsgranskade Skolinspektionen oss utan anmärkning och nu har vi med glädje tagit del av det här beslutet. Det känns som en bekräftelse på vårt arbete med att bedriva utbildning av hög kvalitet, säger Christina Persson, rektor på Fria Läroverken.

Måndagen den 4 december klockan 17-19 kommer Fria Läroverken att ha en informationskväll om de program och inriktningar som erbjuds inför hösten 2015, dit alla elever i åk 9 med föräldrar är välkomna.