Karlshamn Fria Läroverk utvecklar sina gymnasieprogram

pressrelease

2020-05-27, 08:00

Till hösten utvecklar Karlshamn Fria Läroverk sin verksamhet genom att introducera nyheter på gymnasieprogrammen inom Samhällsvetenskap och El- och energi.

– Det är viktigt för mig och mina medarbetare att vi ständigt är i framkant och vi har därför valt att till hösten utveckla några av våra befintliga program, säger Christina Persson, rektor på skolan.

Karlshamn Fria Läroverk är en gymnasieskola som erbjuder elever att kombinera studier med träning. Skolan erbjuder sedan tidigare träningstillvalen Ishockey, Fotboll samt ”Fys och hälsa” och från och med i höst kan eleverna på Samhällsvetenskapsprogrammet även kombinera studierna med det nya träningstillvalet E-sport. Under spelpassen kommer eleverna få utveckla spelsinne, teknik, strategi och lagarbete samt få lära sig vad som krävs fysiskt och mentalt för att utvecklas inom den växande E-sporten.

På samma tema utvecklar skolan sitt El- och energiprogram där eleverna snart erbjuds en utbildning inom spelprogrammering för en framtid inom den växande spelutvecklingsbranschen.

– Vi har sett ett ökat intresse för spelprogrammering hos våra elever och vi har därför valt att införa fördjupningskurser inom det ämnet för att skapa ytterligare möjligheter för eleverna av utvecklas. Kurserna kommer till stor del bestå av praktiska moment vilket gör att eleverna på programmet kommer ha möjlighet till APL (arbetsplatsförlagt lärande) ute på företag som arbetar med spelprogrammering, säger Christina Persson.

Karlshamn Fria Läroverk presenterar nyheterna på sitt digitala Öppet Hus som går av stapeln den 28 april kl. 17:30.

2020-04-27