Kalmar Fria Läroverk hamnade högst upp på prispallen i tävlingen Unga Reportrar

news

2021-04-20, 10:04

Drygt 1 000 elever var nominerade i tävlingen Unga Reportrar och högst upp på prispallen i kategorin ”Foto” hamnade elever från Kalmar Fria Läroverk.

Eleverna bakom vinnarbidraget heter Fatme Dawas, Elvan Hamshoro och Farzana Uzbak. Deras bidrag ”Du håller framtiden i din hand” vann med motiveringen ”Tekniskt välgjord och med dramatisk fingertoppskänsla – det här är en bild som väcker intresse! Tillsammans med texten väcker den viktiga tankar om människans ansvar för plastskräp i havet och vad vi kan göra åt problemet.”

Eleverna vann ett bidrag till klasskassan och har nu chans att tävla i den internationella tävlingen ”Young Reporters for the Environment”. Stort grattis säger vi till Fatme, Elvan och Farzana!

Se bidraget här

Unga Reportrar är Håll Sverige Rents skolprogram som ger elever möjlighet att testa på arbetet som reporter. Tävlingen är tänkt att inspirera ungdomar till att undersöka lokala hållbarhetsfrågor, titta på både problem och lösningar, söka fakta, vara källkritiska, intervjua, ställa folk mot väggen och sedan sprida budskapet i form av ett reportage, ett fotografi eller en film.

Presskontakt