Fria 4 Charity – Linköping Fria Läroverk springer för Barncancerfonden

pressrelease

2023-04-16, 07:00

20 april är det dags för den andra upplagan av Fria4Charity, ett event där gymnasieelever och personal på Linköping Fria Läroverk springer för att samla in pengar till Barncancerfonden. 21 oktober förra året sprang elever från Linköping Fria Läroverk in 15 000 kronor till Barncancerfonden och nu är det dags igen! Bakom projektet står skolans heltidsmentor, Kenneth Gudomlund.

– Huvudsyftet är att samla in pengar till ett gott ändamål, men evenemanget skapar också en gemenskap kopplad till träningsdelen av vårt utbildningskoncept, säger Kenneth.

I den andra upplagan av Fria4Charity kommer elever tillsammans med personal springa i 24 timmar och för varje sprungen kilometer går 10 kronor till Barncancerfonden.

Inte minst skolans elever har haft stor del i att det blir en andra upplaga av Fria4Charity redan under våren.

-Våra elever är fantastiska när det gäller alla våra upptåg och vad vi än tar oss för. I höstas var det 65 elever som kom och sprang med oss och det blev en ”snackis” på skolan under en lång tid. Även denna gång så pratar man om det och vill vara med och göra skillnad., säger Kenneth.

För Kenneth kändes det självklart att det är just Barncancerfonden som pengarna kommer att skänkas till.

-De flesta kan relatera till cancer tyvärr, vi är många som känner någon som har drabbats och Barncancerfonden känns extra aktuellt eftersom vi jobbar med barn och ungdomar varje dag.

Förhoppningarna inför eventet är tydliga och målet lika så.

– Att det ska vara flera som vill springa, att vi har kul tillsammans och att vi springer in en galen summa pengar till Barncancerfonden, säger Kenneth.

Ju fler kilometrar som springs desto mer pengar kommer att skänkas. Eventets huvudpartner, Sankt Kors bidrar med 10 kr per sprungen kilometer

Presskontakt

Relaterat material