Årets Entreprenörskapslärare jobbar på Fria Läroverken i Linköping

pressrelease

2017-10-09, 08:00

Emma Johansson, lärare på Fria Läroverken i Linköping, kan numera titulera sig som Årets Entreprenörskapslärare i kommunen. Utmärkelsen, som delades ut av Linköpings kommun, togs emot med stor glädje av gymnasieläraren.

– Jag är oerhört tacksam och stolt, säger Emma Johansson.

Under ett seminarium anordnat av NuLink, Linköpings näringslivsbolag, presenterades Årets Entreprenörskapslärare med följande motivering:

”Läraren har ett gediget och härligt engagemang för entreprenörskap i skolan. Läraren antar utmaningar och är både entreprenöriell och kreativ i sin undervisning. Årets Entreprenörskapslärare i Linköpings kommun ser möjligheter och får genom sin undervisning i UF-företagande sina elever att växa i sitt klassrum.”

– Jag har haft privilegiet att under 10 års tid arbeta med flera hundratals fantastiska ungdomar. Något som är extra roligt med mitt jobb är att jag får se eleverna växa under sina UF-år. Jag delar både glädje, drömmar och skratt med dem och jag får också stötta eleverna i perioder där de får kämpa, ta risker och stiga ur sina bekvämlighetszoner. Det är fantastiskt att varje år få vara med om elevernas UF-resa. En av mina viktigaste uppgifter är att uppmuntra eleverna till att våga och drömma stort, säger Emma Johansson.