Välkommen till Fria TV!

Fria TV är vår egen kanal där vi fortlöpande publicerar filmer från skolan. I filmerna får du som tittare möta vår personal och våra elever i deras vardag. På den här sidan samlar vi alla våra klipp, du kan också spana in dem direkt på Youtube.

Avslutning 2019

Nya ettorna in och gamla treorna ut. Detta avsnitt landar rakt i välkomnandet av våra nya ettor men handlar egentligen om vad som hände innan sommaren. Treornas studentfirande.

Naturvetenskapsprogrammet

En uppdaterad presentation av vårt Naturprogram. En fantastisk möjlighet att kombinera ambitiösa studier med träning på Linköping Fria Läroverk.

Robocup Junior - 2019

Dags för årets teknikettor att gör ett försök att klara de kluriga banorna under tävlingen Robocup Junior med sina robotar. Häng med bland intervjuer, tävlingar och problemlösning.

Föräldrakväll "Äta-Träna-Vila"

Ett avsnitt som visar upp vår årliga och uppskattade föräldrakväll där vi förläser om hälsa med fokus på balansen mellan hur vi äter, tränar och vilar.

Temadag FN - 2019

Ännu en temadag genomförd på Linköping Fria Läroverk. Alltid lika givande och ögonöppnande när vi fokuserar på FN och de globala målen.

Musikaliska minnen

Genom åren har vi lärare på Fria skapat en mängd videofilmer till julavslutningar och studentmiddagar. Alltid med mycket hjärta och glimten i ögat. Så med eller utan skämskudde, njut av över tio år av kreativitet:)

NIU-uttagningar 2019

Dags för en ny kull av åk 9 elever att söka till våra NIU utbildningar inom Fotboll, Handboll, Innebandy och Ishockey för tjejer. Se klipp från uttagningarna och hör våra instruktörer tänker när de gör sitt urval.

Julvolleyboll - 2018

Åter dags för julavslutning på Fria och därmed dags för den traditionsenliga julvolleybollen. Häng med bland intervjuer, fantasifulla utklädnader och inte minst episka kamper på volleybollplanen.

VLOGG - Samhällsprogrammet

Tredje delen av vår VLOGG-serie. Erik och Oliver från samhällsprogrammet åk 1 bjuder in oss till gymmet, innebandyplanen och svenskalektionen. Ännu en dag full av Studier & Träning på Fria.

VLOGG - Naturprogrammet

Dags för ännu en episod i vår VLOGG-serie. Irma och Nicolina från naturprogrammet åk 1 visar en dag full av studier och träning.

Temadag FN - 2018

Linköping Fria Läroverk är ju som bekant Östergötlands enda certifierade FN-skola. Detta avsnitt visar upp delar från den temadag om FN som vi arrangerade. En spännande dag där inte minst några föreläsningar lämnade stora avtryck hos elever och personal.

VLOGG - Teknikprogrammet

Vi presenterar första episoden i vår VLOGG-serie. Först ut, Ida och Sigrid från Teknikprogrammet, åk 2.

Uppfinningen - 2018

I detta avsnitt av Fria TV visar årets åk 1 elever på fantastisk kreativitet, samarbetsförmåga och inte minst förmåga att övertyga en kritiskt jury. Välkomna till "Uppfinningen 2018" på Fria Läroverken.

Make A Difference - 2018

Åter gör våra elever oss stolta med sina fantastiska MAD-projekt. Insamlingar har varvats med motionslopp och föreläsningar. Allt för att i stort och smått göra skillnad i världen.

Ulla

Varje arbetsplats, varje skola har sitt sitt nav. Detta avsnitt blir en självklar hyllning till vår Admin, IT-support och spindeln i nätet. Ulla Bjärnlid.

PROUD-veckan

Tack och lov blir samhället gradvis allt mer inkluderande. Men jobbet är långt ifrån klart, därför presenterar vi med stolthet elevrådets arrangemang "PROUD-veckan".

Marie - Vår rektor

Träffa vår fantastiska rektor på Fria. Marie Lundeborg är kapten på skutan!

Hajken i Brokind 2018

Äntligen dags för vår nya kull av årskurs-1 elever att möta vår traditionsenliga strapats: "Hajken". En chans att i ny miljö få lära känna både sig själva, sina kamrater och sina pedagoger.

Hajk 2018 Teaser

Under 10 år har vi genomfört Hajker med våra nya årskurs 1 elever. Allt för att få ihop klasserna så bra som möjligt, men även för att personal och elever ska lägga grunden till bra relationer. Detta avsnitt visar klipp från tidigare hajker.

Studenten 2018

Ett glädjefyllt avsnitt med filmklipp från studenten 2018. Vi kommer att sakna er Sabet15a, Sabet15b, Eko15, BF15, Te15 och Na15. Ha en härlig sommar önskar vi på Fria.

Friluftsdag

Denna episod visar upp hur våra 3:or på BF-programmet planerade och genomförde en fantastisk friluftsdag vid Vidingsjö motionscenter. Deltagarna var våra åk 1 elever, som samtidigt examinerades i delar av "idrott och hälsa"-kursen.

Robocup Junior - 2018

Denna episod handlar om våra teknikettors första deltagande i SM-finalen av Robocup Junior. Robocup är en global tävling som syftar till att öka intresset för "robotik".

SM guld i Innebandy - nr 2

SM-guld igen!!! Dagen efter tjejernas triumf mot Mora så tog grabbarna 24/4-2018 en klar seger mot Hagströmska Gymnasiet i Falun. Två SM-guld på två dagar för Fria.

SM guld i Innebandy - nr 1

Den 23/4 2018 tog Frias flick-lag ett meriterande SM-guld i innebandy. För motståndet stod Mora Gymnasium som denna dag fick se sig slagna med klara 5-1.

Fredagsfika

Även hårt arbetande lärare måste i bland bara umgås, trivas, prata strunt och framförallt FIKA lite. Denna episod presenterar vår veckotradition "Fredagsfika"!

Idrottsutbildning

Här presenterar vi våra idrottsutbildningar inom ishockey, fotboll, innebandy och handboll. Vad tänker våra instruktörer och elever om möjligheten att kombinera en satsning på både skola och idrott?

Framtidsdagen

Ett reportage om Fria Läroverkens framtidsdag, där eleverna bjuds på inspirerande föreläsningar samt verklighetsnära information om vad som väntar efter gymnasietiden.

Futsal-VM 2014 - Del 2

I förra avsnittet pratade Zoran och Patrik om förberedelserna och tankarna innan skol-VM i futsal 2014 på Sardinien. Denna vecka får vi äntligen träffa några av våra hjältar. Vad minns de från äventyret? Vad har de tagit med sig?

Futsal-VM 2014 - Del 1

Del 1 av 2. Patrik och Zoran beskriver tankarna och förberedelserna inför Futsal VM 2014 på Sardinien. Hur förberedde de sig själva och laget inför den fantastiska resan och prestationen?

Utmaningen - del 2

Dags för del 2 av "skills" temat. Utmaningen från förra veckan antogs av såväl elever som lärare. Här är resultatet!

Utmaningen - del 1

Denna episod är en endast en "teaser". Härmed utmanar jag elever och personal på Fria att skapa, genomföra och filma ett unikt "trick". För att visa vägen har jag filmat några egna för inspiration. Men bättre kan ni väl? (fortsättning följer i episod 16)

Landslagsmeriter

Denna gång en presentation av landslagsmeriterade elever på Fria. Deras landslagsuppdrag, minnen från dessa och synen på att kombinera idrott och studier.

Malin och Charlotte

Hedras de som hedras bör. Här uppmärksammar vi Malin och Charlotte. Våra eldsjälar och ansvariga för fiket och maten på skolan. Oerhört viktiga för skolans välmående!

Naturvetenskapsprogrammet - 2018

På besök hos Naturvetenskapsprogrammet. Besök i fysik- och biologisal. Experiment med glidbana, intervjuer med lärare och elever.

Julvolleyboll - 2017

Ett reportage om vår årliga volleybollturnering i samband med julavslutningen. En kamp både på volleybollplan och gällande bäst utklädda laget!

FN-skolan

Fria är Östergötlands enda FN-skola. Denna episod tittar närmare på vad det innebär att vara just en FN-skola.

Barn- och fritidsprogrammet

Kort beskrivning av vårt Barn och Fritidsprogram. Intervjuer av lärare och elever. Presentation av lektioner och praktik.

Teknikprogrammet

Kort beskrivning av Teknikprogrammet. Intervjuer med lärare och elever.

Ekonomiprogrammet

Kort beskrivning av Ekonomiprogrammet. Intervjuer med lärare och elever. Även presentation av UF.

Samhällsvetenskapsprogrammet

Kort beskrivning av Samhällsprogrammet. Intervjuer med lärare och elever.

Fys och hälsa

En presentation av vår inriktning Fys och hälsa. En möjlighet att kombinera ett intresse för träning, hälsa och friskvård eller en satsning på en egen idrott med något av våra nationella gymnasieprogram.

Make A Difference - 2017

Denna gång presenterar vi skolans årliga MAD- (Make a Difference) projekt som involverar våra åk 2 elever. Ett projekt som visar att vi människor faktiskt har en möjlighet att göra skillnad.

Uppfinningen - 2017

Denna gång besöker vi uppfinningsmässan. Avslutningen på det årliga projektet för våra elever i årskurs 1, där vi på riktigt utmanar deras entreprenörskap.