Ekonomi

Ekonomi / Juridik

Vårt Ekonomiprogram kännetecknas av att vi varierar undervisningen genom att blanda traditionella lektioner med verklighetsbaserade case, studiebesök, gästföreläsningar och andra praktiska övningar i en större grad än vad som är normalt på traditionella ekonomiutbildningar på gymnasiet. Det gör att du under studietiden förbereds för vidare studier på handelshögskola eller universitet och att du får en inblick i de olika yrken som en ekonomiutbildning kan leda till.

NYHET! Vi erbjuder en engelskspråkig profil på Ekonomiprogrammet!
Klicka här för att få mer info eller besök ett av våra Öppet Hus så berättar vi mer.

Beskrivning av Ekonomiprogrammet

Poängplan

Studera på Linköping Fria Läroverk?

Vill du börja hos oss eller bara veta mer? Skicka en intresseanmälan!

Intresseanmälan

Gästföreläsningar och studiebesök

Ett återkommande inslag under utbildningen är olika gästföreläsare, studiebesök samt externa föredrag inom näringslivet. Genom att knyta an undervisningen till verkligheten blir den mer levande, aktuell och relevant.

På Ekonomiprogrammet får du som elev lära dig om samhällsfrågor, ekonomi och juridik, och hur dessa hänger ihop. Under utbildningen fördjupar du dig inom ekonomi, juridik och företagande. Programmet är högskoleförberedande. Det betyder att du får många teoretiska kurser som tillsammans ger dig en bred behörighet till många program och kurser på högskola och universitet.


Företagande och praktik

En annan viktig del i utbildningen handlar om praktiskt företagande. Under årskurs två fokuserar vi lite extra på detta genom vårt arbete med Ung Företagsamhet. Under UF-året driver eleverna ett företag tillsammans i grupper där de bland annat kommer på en affärsidé, skriver en affärsplan och jobbar med försäljning och marknadsföring av sin idé.

Under årskurs två och tre genomför eleverna sammanlagt sex veckors praktik. Vi är övertygade om att kombination av teori och praktik är ett av det bästa sätten att befästa kunskap, knyta ihop säcken samt skapa kontaktar för framtiden. Vi ser gärna att våra elever söker sig utanför Sverige för sin praktik och stödjer därför en internationella praktik.

Dina tre år på Ekonomi

Första året

Du får en bred förståelse för ämnet, du fokuserar på ekonomi och företagande samtidigt som du läser många förberedande kurser inför en högskoleutbildning.

Andra året

Du fördjupar dina kunskaper inom ekonomi i kurser som marknadsföring och entreprenörskap.

Sista året

Du läser kurser som psykologi och ledarskap eller affärsjuridik, rätten och samhället och psykologi 1 och 2 beroende på inriktning för att göra dig förberedd inför både vidare studier och ett framtida yrkesliv. Dessutom har du möjligheten att själv påverka din utbildning genom individuella val och ditt gymnasiearbete.

Läs mer om de tre åren