intervjuporträtt
Föregående
Nästa

Filippa Bagge och Elina Norling

Vi är två tjejer som går andra året på Fria med fotboll respektive innebandy som specialidrott. Vi har valt att nyttja skolans samarbete med FN genom att bli en del av elevföreningen här på skolan. Föreningen har en ständig kontakt med FN vilket gör att vi kan göra skillnad. Vi valde att gå med i föreningen för att vi kände att om vi får chansen att göra skillnad, då vill vi göra det!

Det bästa med FN:s elevförening är att vi jobbar flexibelt, vi har därmed ett stort inflytande över vad vi vill arbeta med. Vi två tycker om barn och därför har det varit viktigt för oss att komma på ett sätt hur vi kan förknippa det med vårt samarbete med FN. Vi har därför planerat att åka runt till olika lågstadieskolor för att leka och prata om hur vi tillsammans kan bidra till en bättre värld.

FN vill hjälpa oss på alla sätt de kan så när vi kommer på idéer som den här, så skriver vi ett mail till dem och sedan mailar de tillbaka förslag på hur de kan hjälpa oss eller utveckla idén. De har exempelvis skickat över förslag på lekar som passar barn i olika åldrar. Vi får också väldigt bra stöd från våra lärare i föreningsarbetet.

Det är inget krav på kunskap om FN för den som är intresserad av föreningen. Tanken är att man ska lära sig under tiden. Det enda som krävs av oss är vilja att göra lite skillnad!