För studier och träning

Linköping Fria Läroverk är en gymnasieskola som brinner för att locka fram det bästa ur varje elev, och vi har en tydlig syn på hur det ska gå till. Hos oss måste du vara ambitiös utifrån din egen utgångspunkt. Vi erbjuder trygghet och studiero, och lägger stort fokus på idrott och träning eftersom vi är övertygade om att det är oerhört viktigt för att göra studierna framgångsrika. Som elev hos oss ska du därför räkna med att lägga tid inte enbart på studierna utan också på träning. Välkommen!

 

Bild

”Jag trivs bra på Fria. Här har man en väldigt bra kommunikation med lärarna. Det är enkelt att få tag på dem och få bra hjälp.”

Noel Jackeltoft, elev

Bild

”På Fria kan man satsa till 100%, både på skolan och sin idrott.”

Johanna Eldebäck, elev

Bild

”På vår skola har personalen en stark gemenskap med eleverna. Vi är mitt bland dem, inte undangömda i någon ”lärarkorridor.”

Daniel Nyenger, lärare & biträdande rektor

Bild

”På lunchrasterna passar vi på att spela fotboll, så vi kan fokusera bättre på eftermiddagslektionerna när man vanligtvis är trött.”

Elever

Bild

”Som lärare på Fria har jag en unik möjlighet. Här kan jag kombinera mitt intresse för samhället som lärare i samhällskunskap med mitt intresse för fotboll som fotbollsinstruktör.”

Martin Jacobsson, lärare & instruktör

Bild

Många vill studera på Linköping Fria Läroverk

Resultatet av preliminärvalet visar att det finns ett stort intresse bland eleverna att kombinera studier och träning hos oss på Fria. Läs mer här.

 

Bild

Nyhet! Träningsgrupp

Med start i höst nysatsar vi för att erbjuda våra elever ett nytt alternativ till rörelse under skoltid. Satsningen kallar vi ”Träningsgrupp” i vilken de elever som vill, kommer att träna för hälsans skull, utan att det kopplas till kurser och betyg. Gruppen kommer att träna 2-3 pulshöjande träningspass i veckan under ledning av instruktör. Läs mer här.

Bild

Alumnintervju

Redan under gymnasiet hade Jonna Andersson stora planer för en framtida fotbollskarriär. Under åren på Fria spelade hon i Allsvenskan och skolan hjälpte henne att förverkliga sina drömmar och mål med fotbollen. Läs hela intervjun här.

Bild

”Tack vare Frias sammanhållna lektionspass får vi tid att jobba både teoretiskt och praktiskt.”

Kevin Hultman, elev på Linköping Fria Läroverk

Bild

”På Fria är lärarna lyhörda och bryr sig om oss elever. Vi får vara med och påverka.”

Klara Banemark och Nathalie Karlsson Mattila, elever på Linköping Fria Läroverk

Bild

Elevintervju

Olivia Oberpichler läser sitt första år på Linköping Fria Läroverk och är nöjd med sitt gymnasieval. Mest uppskattar hon stämningen och gemenskapen på skolan. Läs hela intervjun här.

Bild

”Jag gillar att jag på Fria kan kombinera min idrott med en krävande utbildning.”

Philip Fox, elev på Linköping Fria Läroverk

Bild

Elevreportage

Filippa Bagge och Elina Norling är med i Frias FN-förening där de upplever att de kan göra skillnad. Läs hela reportaget här.

Vill du börja på Fria?

Har du precis börjat ettan och är intresserad av att byta till Fria? Vi har ett fåtal platser lediga hos oss. Kontakta vår SYV Daniel Nyenger för mer information: 070-838 37 39 / daniel.nyenger@laroverken.se

Går du i nian och ska söka till gymnasiet? Gör gärna en intresseanmälan så kontaktar vi dig!

Intresseanmälan


Öppet Hus

13 november kl. 17-19
Välkommen!


Kontakt

013-470 87 00
linkoping@laroverken.se.


Våra program

+ Samhällsvetenskap
+ Naturvetenskap

+ Ekonomi
+ Teknik
+ Barn och fritid


Läs vår broschyr

Du kan läsa vår broschyr direkt i webbläsaren eller ladda ner den till din dator.

Öppna broschyr