För studier och träning

Linköping Fria Läroverk är en gymnasieskola som brinner för att locka fram det bästa ur varje elev, och vi har en tydlig syn på hur det ska gå till. Hos oss måste du vara ambitiös utifrån din egen utgångspunkt. Vi erbjuder trygghet och studiero, och lägger stort fokus på idrott och träning eftersom vi är övertygade om att det är oerhört viktigt för att göra studierna framgångsrika. Som elev hos oss ska du därför räkna med att lägga tid inte enbart på studierna utan också på träning. Välkommen!

 

Bild

”Jag trivs bra på Fria. Här har man en väldigt bra kommunikation med lärarna. Det är enkelt att få tag på dem och få bra hjälp.”

Noel Jackeltoft, elev

Bild

”På Fria kan man satsa till 100%, både på skolan och sin idrott.”

Johanna Eldebäck, elev

Bild

”På vår skola har personalen en stark gemenskap med eleverna. Vi är mitt bland dem, inte undangömda i någon ”lärarkorridor.”

Daniel Nyenger, lärare & biträdande rektor

Bild

”På lunchrasterna passar vi på att spela fotboll, så vi kan fokusera bättre på eftermiddagslektionerna när man vanligtvis är trött.”

Elever

Bild

”Som lärare på Fria har jag en unik möjlighet. Här kan jag kombinera mitt intresse för samhället som lärare i samhällskunskap med mitt intresse för fotboll som fotbollsinstruktör.”

Martin Jacobsson, lärare & instruktör

Bild

Många vill studera på Linköping Fria Läroverk

Resultatet av preliminärvalet visar att det finns ett stort intresse bland eleverna att kombinera studier och träning hos oss på Fria. Läs mer här.

 

Bild

Nyhet! Träningsgrupp

Med start i höst nysatsar vi för att erbjuda våra elever ett nytt alternativ till rörelse under skoltid. Satsningen kallar vi ”Träningsgrupp” i vilken de elever som vill, kommer att träna för hälsans skull, utan att det kopplas till kurser och betyg. Gruppen kommer att träna 2-3 pulshöjande träningspass i veckan under ledning av instruktör. Läs mer här.

Bild

Alumnintervju

Redan under gymnasiet hade Jonna Andersson stora planer för en framtida fotbollskarriär. Under åren på Fria spelade hon i Allsvenskan och skolan hjälpte henne att förverkliga sina drömmar och mål med fotbollen. Läs hela intervjun här.

Bild

”Tack vare Frias sammanhållna lektionspass får vi tid att jobba både teoretiskt och praktiskt.”

Kevin Hultman, elev på Linköping Fria Läroverk

Bild

”På Fria är lärarna lyhörda och bryr sig om oss elever. Vi får vara med och påverka.”

Klara Banemark och Nathalie Karlsson Mattila, elever på Linköping Fria Läroverk

Bild

Elevintervju

Olivia Oberpichler läser sitt första år på Linköping Fria Läroverk och är nöjd med sitt gymnasieval. Mest uppskattar hon stämningen och gemenskapen på skolan. Läs hela intervjun här.

Bild

”Jag gillar att jag på Fria kan kombinera min idrott med en krävande utbildning.”

Philip Fox, elev på Linköping Fria Läroverk

Bild

Elevreportage

Filippa Bagge och Elina Norling är med i Frias FN-förening där de upplever att de kan göra skillnad. Läs hela reportaget här.

Bild

Våga vara ambitiös

När du börjar på Linköping Fria Läroverk är det viktigt att du vågar sätta höga mål. När du gör det, kan du förvänta dig att bli stöttad för att lyckas – så att du tre år senare kan lämna gymnasiet som den bästa versionen av dig själv.

Bild

Orka hela vägen

Linköping Fria Läroverk brinner för att alla elever ska träna och ha en god fysik. Forskningsresultat från hela världen visar att den som håller sig fysiskt aktiv också presterar bättre i skolan. Du tar dina studier på allvar, och träning gör att du kan koncentrera dig bättre när du pluggar.

Bild

Träning på skoltid

För oss är det viktigt att du hittar ditt sätt att orka hela vägen. På Linköping Fria Läroverk finns därför något för alla. Hos oss kan du träna på skoltid och utveckla både teoretiska, praktiska och personliga egenskaper. Läs mer om träning på skoltid här.

Ansökan till gymnasiet

Den 1 juli skickas antagningsbeskeden ut. Om du vill göra om ditt gymnasieval under sommaren så finns det två olika möjligheter.

1. Sök till ett program som har lediga platser
2. Ställ dig i kö som reserv

Kontakta Gymnasieantagningen för att få hjälp med någon av dessa möjligheter. Kontaktuppgifter hittar du på gymnasiestudera.se.


Skolstart

ÅK 1: Vi välkomnar våra nya ettor tisdagen den 20 augusti kl 10.00 och samlas då i matsalen. Vi ser fram emot att träffa er!
ÅK 2 & 3: Vi välkomnar våra tvåor och treor tillbaka onsdagen den 21 augusti kl 10.00. Ni hittar mer information om skolstarten på SchoolSoft.

Har du några frågor?
Välkommen att ringa eller maila oss på 013-470 87 00 eller linkoping@laroverken.se.


Intresserad av Fria?

Vill du ha mer information om oss i höst? Gör gärna en intresseanmälan:

Intresseanmälan


Våra program

+ Samhällsvetenskap
+ Naturvetenskap

+ Ekonomi
+ Teknik
+ Barn och fritid


Läs vår broschyr

Du kan läsa vår broschyr direkt i webbläsaren eller ladda ner den till din dator.

Öppna broschyr