Linköping Fria Läroverk

För studier och träning

Linköping Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. Vi brinner för att göra dig till den bästa versionen av dig själv. Vi lägger stort fokus på träning och fysisk aktivitet eftersom vi är övertygade om att det är viktigt för att göra studierna framgångsrika. Forskningsresultat från hela världen stödjer det och visar att den som regelbundet utövar pulshöjande träning ger sig själv de bästa förutsättningarna för att ta sig an olika utmaningar. Som elev hos oss kan du därför räkna med att lägga tid inte enbart på studierna utan också på träning. Välkommen!

Bild

Information gällande covid-19

Vi följer myndigheternas rekommendationer med anledning av covid-19.

Här samlar vi löpande information.

Bild

Rekordmånga vill studera på Linköping Fria Läroverk

Resultatet av preliminärvalet visar att det finns ett stort intresse bland eleverna att kombinera studier och träning hos oss på Fria. I år har vi nästan 200st förstahandssökande vilket är rekord! Vi är väldigt glada och vill tacka för ert förtroende.

 

Bild

”På Fria känns det som om alla spelar i samma lag.”

Gustav Westerholm, elev

Bild

Vi satsar på skolmaten

Som en del i vår konceptutveckling gällande studier och träning, har vi lanserat en app där eleverna själva bestämmer hur deras egna unika lunchmeny ska se ut för veckan. Läs hela artikeln här.
Bild

”Man har en nära och personlig relation med lärarna på Fria. Det gör att man känner sig trygg.”

Mathilda Brett, elev

Bild

”Vi har väldigt bra lärare på Fria. Det känns tryggt, de lägger en bra grund för vår framtid.”

Jakob Nelgér, elev

Bild

Rekordmånga besök!

I november genomförde vi årets första Öppna Hus där vi hade rekordmånga besökare. Flera hundra personer valde att besöka oss för att höra mer om vårt koncept kring studier och träning. Varmt välkomna tillbaka!

Nästa Öppet Hus: 15/1

Bild

Nytt träningstillval, Fäktning

NYHET! Nu slår vi upp dörrarna till vårt nya träningstillval, Fäktning. Fäktningen erbjuds från och med i höst som NIU vilket innebär att den riktar sig till den erfarna utövaren som vill satsa på idrotten. Sista dag att ansöka är den 1 december. Läs mer här.

Bild

Vi startar engelsk profil på Ekonomiprogrammet

NYHET! Med start i höst kan gymnasieelever på Ekonomiprogrammet välja att läsa delar av sin utbildning på engelska. Med nysatsningen ”Engelsk profil” vill vi erbjuda eleverna en ännu bredare utbildning. Läs mer här.

Bild

”Jag trivs bra på Fria. Här har man en väldigt bra kommunikation med lärarna. Det är enkelt att få tag på dem och få bra hjälp.”

Noel Jackeltoft, elev

Bild

”På Fria kan man satsa till 100%, både på skolan och sin idrott.”

Johanna Eldebäck, elev

Bild

”På vår skola har personalen en stark gemenskap med eleverna. Vi är mitt bland dem, inte undangömda i någon ”lärarkorridor.”

Daniel Nyenger, lärare & biträdande rektor

Bild

”På lunchrasterna passar vi på att spela fotboll, så vi kan fokusera bättre på eftermiddagslektionerna när man vanligtvis är trött.”

Elever

Bild

”Som lärare på Fria har jag en unik möjlighet. Här kan jag kombinera mitt intresse för samhället som lärare i samhällskunskap med mitt intresse för fotboll som fotbollsinstruktör.”

Martin Jacobsson, lärare & instruktör

Bild

Nyhet! Träningsgrupp

Med start i höst nysatsar vi för att erbjuda våra elever ett nytt alternativ till rörelse under skoltid. Satsningen kallar vi ”Träningsgrupp” i vilken de elever som vill, kommer att träna för hälsans skull, utan att det kopplas till kurser och betyg. Gruppen kommer att träna 2-3 pulshöjande träningspass i veckan under ledning av instruktör. Läs mer här.

Bild

Alumnintervju

Redan under gymnasiet hade Jonna Andersson stora planer för en framtida fotbollskarriär. Under åren på Fria spelade hon i Allsvenskan och skolan hjälpte henne att förverkliga sina drömmar och mål med fotbollen. Läs hela intervjun här.

Bild

”På Fria är lärarna lyhörda och bryr sig om oss elever. Vi får vara med och påverka.”

Klara Banemark och Nathalie Karlsson Mattila, elever

Bild

Elevintervju

Olivia Oberpichler läser sitt första år på Linköping Fria Läroverk och är nöjd med sitt gymnasieval. Mest uppskattar hon stämningen och gemenskapen på skolan. Läs hela intervjun här.

Bild

Elevreportage

Filippa Bagge och Elina Norling är med i Frias FN-förening där de upplever att de kan göra skillnad. Läs hela reportaget här.

Vill du byta till Fria?

Fyll i en intresseanmälan för att få information om lediga platser eller för att komma med på vår reservlista!

Intresseanmälan

Du är också välkommen att kontakta vår SYV Daniel Nyenger på daniel.nyenger@laroverken.se eller på 070-838 37 39.


Kontakt

013-470 87 00
linkoping@laroverken.se.


Våra program

+ Samhällsvetenskap
+ Naturvetenskap

+ Ekonomi
+ Teknik
+ Barn och fritid

Läs vår broschyr

Du kan läsa vår broschyr direkt i webbläsaren eller ladda ner den till din dator.

Öppna broschyr