Linköping Fria Läroverk

För studier och träning

Linköping Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. Vi brinner för att göra dig till den bästa versionen av dig själv. Vi lägger stort fokus på träning och fysisk aktivitet eftersom vi är övertygade om att det är viktigt för att göra studierna framgångsrika. Forskningsresultat från hela världen stödjer det och visar att den som regelbundet utövar pulshöjande träning ger sig själv de bästa förutsättningarna för att ta sig an olika utmaningar. Som elev hos oss kan du därför räkna med att lägga tid inte enbart på studierna utan också på träning. Välkommen!

Om skolan

Rundvandring

Bild

Information gällande covid-19

Vi följer myndigheternas rekommendationer med anledning av covid-19. Här samlar vi löpande information.

Uppdatering 2020-12-18: Regeringen har beslutat att Sveriges gymnasieskolor ska fortsätta med fjärr- eller distansundervisning tom 24/1.

Bild

Rekordmånga vill studera på Linköping Fria Läroverk

Resultatet av preliminärvalet 2020 visar att det finns ett stort intresse bland eleverna att kombinera studier och träning hos oss på Fria. I år har vi nästan 200st förstahandssökande vilket är rekord! Vi är väldigt glada och vill tacka för ert förtroende.

 

Bild

”På Fria känns det som om alla spelar i samma lag.”

Gustav Westerholm, elev

Bild

Vi satsar på skolmaten

Som en del i vår konceptutveckling gällande studier och träning, har vi lanserat en app där eleverna själva bestämmer hur deras egna unika lunchmeny ska se ut för veckan. Läs hela artikeln här.
Bild

”Man har en nära och personlig relation med lärarna på Fria. Det gör att man känner sig trygg.”

Mathilda Brett, elev

Bild

”Vi har väldigt bra lärare på Fria. Det känns tryggt, de lägger en bra grund för vår framtid.”

Jakob Nelgér, elev

Bild

Rekordmånga besök!

I november 2019 genomförde vi årets första Öppna Hus där vi hade rekordmånga besökare. Flera hundra personer valde att besöka oss för att höra mer om vårt koncept kring studier och träning. Varmt välkomna tillbaka!

Bild

Nytt träningstillval, Fäktning

NYHET! Nu slår vi upp dörrarna till vårt nya träningstillval, Fäktning. Fäktningen erbjuds från och med i höst som NIU vilket innebär att den riktar sig till den erfarna utövaren som vill satsa på idrotten. Sista dag att ansöka är den 1 december. Läs mer här.

Bild

Vi startar engelsk profil på Ekonomiprogrammet

NYHET! Med start hösten 2020 kan gymnasieelever på Ekonomiprogrammet välja att läsa delar av sin utbildning på engelska. Med nysatsningen ”Engelsk profil” vill vi erbjuda eleverna en ännu bredare utbildning. Läs mer här.

Bild

”På Fria kan man satsa till 100%, både på skolan och sin idrott.”

Johanna Eldebäck, elev

Bild

”På vår skola har personalen en stark gemenskap med eleverna. Vi är mitt bland dem, inte undangömda i någon ”lärarkorridor.”

Daniel Nyenger, Biträdande rektor

Bild

”På lunchrasterna passar vi på att spela fotboll, så vi kan fokusera bättre på eftermiddagslektionerna när man vanligtvis är trött.”

Elever

Bild

”Som lärare på Fria har jag en unik möjlighet. Här kan jag kombinera mitt intresse för samhället som lärare i samhällskunskap med mitt intresse för fotboll som fotbollsinstruktör.”

Martin Jacobsson, lärare & instruktör

Bild

Nyhet! Träningsgrupp

Med start hösten 2019 nysatsade vi för att erbjuda våra elever ett nytt alternativ till rörelse under skoltid. Satsningen kallar vi ”Träningsgrupp” i vilken de elever som vill, kommer att träna för hälsans skull, utan att det kopplas till kurser och betyg. Gruppen kommer att träna 2 pulshöjande träningspass i veckan under ledning av instruktör. Läs mer här.

Bild

Alumnintervju

Redan under gymnasiet hade Jonna Andersson stora planer för en framtida fotbollskarriär. Under åren på Fria spelade hon i Allsvenskan och skolan hjälpte henne att förverkliga sina drömmar och mål med fotbollen. Läs hela intervjun här.

Bild

Elevintervju

Olivia Oberpichler läser på Linköping Fria Läroverk och är nöjd med sitt gymnasieval. Mest uppskattar hon stämningen och gemenskapen på skolan. Läs hela intervjun här.

Bild

Elevreportage

Filippa Bagge och Elina Norling är med i Frias FN-förening där de upplever att de kan göra skillnad. Läs hela reportaget här.

Dags för gymnasieval?

Varmt välkommen att kontakta eller besöka oss. Vår Studie- och yrkesvägledare heter Daniel Nyenger och han svarar gärna på dina eventuella frågor om gymnasievalet. Daniel nås på daniel.nyenger@laroverken.se eller på 070-838 37 39.

Du kan också lämna en intresseanmälan så kontaktar vi dig när det är dags för ett Öppet Hus eller något annat event hos oss!

Intresseanmälan


Öppet Hus

27 januari 17-19 (digitalt)

3 februari kl. 18:00 (digitalt)


Vi förhåller oss till myndigheternas rekommendationer och reserverar oss därför för eventuella förändringar i vårt program.


Kontakt

013-470 87 00
linkoping@laroverken.se


Våra program

+ Samhällsvetenskap
+ Naturvetenskap

+ Ekonomi
+ Teknik
+ Barn och fritid

Läs vår broschyr

Du kan läsa vår broschyr direkt i webbläsaren eller ladda ner den till din dator.

Öppna broschyr