Karlstad Fria Läroverk

För studier och träning

Karlstad Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. Vi brinner för att göra dig till den bästa versionen av dig själv. Vi lägger stort fokus på träning och fysisk aktivitet eftersom vi är övertygade om att det är viktigt för att göra studierna framgångsrika. Forskningsresultat från hela världen stödjer det och visar att den som regelbundet utövar pulshöjande träning ger sig själv de bästa förutsättningarna för att ta sig an olika utmaningar. Som elev hos oss kan du därför räkna med att lägga tid inte enbart på studierna utan också på träning. Välkommen!

 

Bild

Bra resultat i årlig enkät

Samtliga gymnasieelever i åk 1 i Karlstads kommun har besvarat den årliga KBU-enkäten som handlar om hur de upplever sin skola. Karlstad Fria Läroverk är en av de skolor som får bäst resultat i enkäten! Till exempel är helhetsintrycket av skolan och viljan att rekommendera skolan till andra 4,4 på en 5-gradig skala. Läs hela rapporten här och här.

Bild

Bäst i Sverige på tjänster

I Sverigefinalen av Ung Företagsamhet (UF) kammade Fria hem både förstaplatsen och andraplatsen i kategorin ”Årets tjänst”!

1. Fast Park UF – Albin Samuelsson (tillsammans med Vanessa Eklund från Tingvalla)
2. Quality Coffee UF
– Ella Johansson och Johanna Brink

Bild

”Det blir aldrig tråkigt på Fria, det är alltid något på gång!”

William Svensson och Philippa Sveder, elever på Karlstad Fria Läroverk

Bild

Alumnintervju

Adina Alfredsson har tidigare studerat på Karlstad Fria Läroverk och har sedan studenten fortsatt kombinera studier och träning. Idag studerar hon Civilekonomprogrammet på Karlstads universitet och elitsatsar på Innebandy i Karlstad IBF. Läs hela intervjun här.

Bild

”De längre arbetspassen är en stor fördel på Naturprogrammet. Vi får bra feedback från lärarna och presterar bättre.”

Elever på Naturprogrammet, Åk 1

Bild

”Som lärare i både idrott och historia kan jag verkligen se fördelarna med vårt koncept. Träning på dagtid gör att eleverna kan fokusera bättre och nå längre i sina studier.”

Pontus Hultén, lärare

Bild

Superhjältestipendiet tilldelades Fria-elever

Ella Johansson och Johanna Brink som tidigare vunnit ”Årets UF-företag” har nu även tilldelats Superhjältestipendiet på 250 000 kronor.

– Vi är väldigt stolta över våra elever som årligen presenterar fina affärsidéer. Det är viktigt för oss på Fria att eleverna har möjlighet att satsa på företagande som en del av sina ambitiösa studier,  säger Jan Ohlsson, rektor på skolan. Läs mer här.

Bild

Fria skördade vinster på årets UF-mässa

På årets regionala UF-mässa vann Frias elever i flera kategorier. Ella Johansson och Johanna Brink vann ”Årets UF-företag” medan Albin Samuelsson tillsammans med Vanessa Eklund från Tingvalla, vann ”Årets tjänst” och ”Årets innovation”. Läs mer här

Bild

Många vill studera på Karlstad Fria Läroverk

Resultatet av preliminärvalet visar att det finns ett stort intresse bland eleverna att kombinera studier och träning hos oss på Fria. Läs mer här.

Bild

Nöjda elever med en hög andel examensbevis

Vi är en av de skolor i Karlstad med högst elevnöjdhet och en stor andel av våra elever når sina examensbevis. Vid Skolinspektionens senaste besök på skolan gjordes inga anmärkningar. Här presenterar vi våra senaste kvalitetssiffror.

Bild

Elevreportage

Redan under gymnasietiden skrev Joel Eriksson Ek på ett kontrakt med Färjestad BK för att därefter bli NHL-draftad av Minnesota Wild. Hockeyn tog upp en stor del av hans liv under tonåren men han var alltid noga med att vara ambitiös med sina studier. Läs hela reportaget här.

Bild

”Gemenskapen är det som gör Fria speciellt. Redan efter några veckor på skolan såg jag både klasskompisar och lärare som mina vänner.”

Maja Dahlgren, elev på Karlstad Fria Läroverk

 

Bild

Elevintervju

Catalina Edvardsson läser sitt första år på Karlstad Fria Läroverk och är nöjd med sitt gymnasieval. Det hon framförallt gillar med Fria är stämningen, gemenskapen, lärarna och de sammanhållna lektionspassen. Läs hela intervjun här.

Bild

Tre nya labbsalar

Till hösten 2018 slog Karlstad Fria Läroverk upp portarna för sitt nya Science Center,  en plats där tre nya labbsalar tar plats. Läs hela reportaget här.

Bild

Elevreportage

Hilda Södergren tränar ishockey på Fria och utan henne hade BIK Karlskoga varken haft en träningshall eller en tjejverksamhet. Läs hela reportaget här.

Vill du börja på Fria?

Har du precis börjat ettan och är intresserad av att byta till Fria? Vi har ett fåtal platser lediga hos oss. Kontakta vår SYV Nathalie Jansson för mer information: 070-462 52 50 / nathalie.jansson@laroverken.se

Går du i nian och ska söka till gymnasiet? Gör gärna en intresseanmälan så kontaktar vi dig!

Intresseanmälan


Gymnasiemässa

Träffa oss under årets upplaga av Gymnasieforum på Karlstad Innebandyarena!
16 -17 oktober
Elever i årskurs 9: Kl. 8.30-11 och 12-14.30
Elever, vårdnadshavare och andra intresserade: kl. 17-19.30


Öppet Hus

24 oktober kl. 18-20
4 december kl. 18-20
30 januari kl. 18-20
Vår konceptpresentation startar kl. 18.10. Välkommen!


Prova på-träning

5 november
Anmälan skickas till lina.ek-segerblom@laroverken.se


Prova på-dagar

Vill du prova-på hur en helt vanlig dag på Fria går till? Välkommen på en Prova på-dag! Kontakta oss för anmälan.


Kontakt

072-159 23 64
karlstad@laroverken.se


Våra program

+ Samhällsvetenskap
+ Naturvetenskap
+ Ekonomi
+ Teknik
+ El och energi
+ Barn och fritid

Ladda ner vår broschyr

Du kan läsa vår broschyr direkt i webbläsaren
eller ladda ner den till din dator.

Öppna broschyr