För studier och träning

Karlshamn Fria Läroverk är en gymnasieskola som brinner för att locka fram det bästa ur varje elev, och vi har en tydlig syn på hur det ska gå till. Hos oss måste du vara ambitiös utifrån din egen utgångspunkt. Vi erbjuder trygghet och studiero, och lägger stort fokus på idrott och träning eftersom vi är övertygade om att det är oerhört viktigt för att göra studierna framgångsrika. Som elev hos oss ska du därför räkna med att lägga tid inte enbart på studierna utan också på träning. Välkommen!

Bild

”På Fria har vi en skön gemenskap. Mina lärare gör det roligt att gå i skolan, vi lär oss saker och har samtidigt kul tillsammans.”

Emilia Svensson, elev

Bild

Elevintervju

Jonathan Månsson studerar El- och energiprogrammet på Karlshamn Fria Läroverk och kombinerar studier och träning. Jonathan spelar hockey i Mörrum Hockey och flyttade för några år sedan från Österrike till Sverige för just hockeyns skull. Läs hela intervjun här.

Bild

”Under dina år hos oss lägger du grunden till hur din framtid ska se ut. Är du beredd att satsa så hjälper vi dig att orka hela vägen!”

Urban Westin, lärare

Bild

”Det är inspirerande att tillsammans med eleverna, kunna lyfta individuella egenskaper som ger resultat i deras idrott!”

Andreas Ernebrand, instruktör

Bild

Många vill studera på Karlshamn Fria Läroverk

Resultatet av preliminärvalet visar att det finns ett stort intresse bland eleverna att kombinera studier och träning hos oss på Fria. Läs mer här.

 

 

Bild

Nöjda elever med 100 % andel examensbevis

Vi har högst elevnöjdhet i Karlshamn och ifjol uppnådde vi en andel examensbevis på 100% på alla program. Här presenterar vi våra senaste kvalitetssiffror.

Bild

Instruktörsintervju

Oscar Olsson är instruktör på Frias nya idrottsutbildning OCR. Där får eleverna möta en mängd olika fysiska utmaningar längs kilometerlånga hinderbanor. Läs hela intervjun här.

Bild

”På Fria storsatsar vi på att utveckla programmen för att stärka kopplingen till näringslivet.”

Läs mer om samarbetet med Btv Nordic AB här.

Christina Persson, rektor på Karlshamn Fria Läroverk

Bild

”På Natur vill vi förbereda våra elever för studier på högskola och universitet. Hos oss får eleverna insyn i vad som eventuellt komma skall.”

Daniel Gällentoft, lärare på Karlshamn Fria Läroverk

Bild

Elevintervju

Alicia Liljeroos läser sitt första år på Karlshamn Fria Läroverk och är nöjd med sitt gymnasieval. Hon trivs bra och uppskattar särskilt stämningen och gemenskapen på skolan.  Läs hela intervjun här.

Bild

“Skolmaten här på Fria är väldigt bra. Vi äter på stan och kan välja mellan flera olika restauranger.”

Simon Koskenkorva, elev på Karlshamn Fria Läroverk

Bild

Våga vara ambitiös

När du börjar på Karlshamn Fria Läroverk är det viktigt att du vågar sätta höga mål. När du gör det, kan du förvänta dig att bli stöttad för att lyckas – så att du tre år senare kan lämna gymnasiet som den bästa versionen av dig själv.

Bild

Orka hela vägen

Karlshamn Fria Läroverk brinner för att alla elever ska träna och ha en god fysik. Forskningsresultat från hela världen visar att den som håller sig fysiskt aktiv också presterar bättre i skolan. Du tar dina studier på allvar, och träning gör att du kan koncentrera dig bättre när du pluggar.

Bild

Våra idrottstillval

För oss är det viktigt att du hittar ditt sätt att orka hela vägen. På Karlshamn Fria Läroverk finns därför något för alla. De som vill har möjlighet att idrotta på skoltid. Hos oss får du utveckla både teoretiska, praktiska och personliga egenskaper. Läs mer om våra idrottstillval här.

Ansökan till gymnasiet

Den 1 juli skickades antagningsbeskeden ut. Om du vill göra om ditt gymnasieval under sommaren så finns det två olika möjligheter.

1. Sök till ett program som har lediga platser
Hos oss på Fria så har vi just nu ett fåtal lediga platser på alla våra program, förutom Frisör, som du kan söka.

2. Ställ dig i kö som reserv
Om du skulle vara intresserad av Frisör, som vi för närvarande har fullt på, så går det bra att ställa sig i kö som reserv.

Kontakta gärna oss eller Skånegy för att få hjälp med någon av dessa möjligheter. Kontaktuppgifter hittar du nedan och på skanegy.se.


Skolstart

ÅK 1: Vi välkomnar våra nya ettor tisdagen den 20 augusti kl 13.00.

ÅK 2 & 3: Vi välkomnar våra tvåor och treor tillbaka ettor tisdagen den 20 augusti kl 09.00.

Vi ser fram emot att träffa er!

Har du några frågor under sommaren?
Välkommen att ringa eller maila oss på 070-265 01 43 eller christina.persson@laroverken.se.


Intresserad av Fria?

Vill du ha mer information om oss i höst? Gör gärna en intresseanmälan:
Intresseanmälan


Våra program

+ Samhällsvetenskap
+ Naturvetenskap
+ Dator- och kommunikationsteknik
+ Handel och administration
+ Frisör
+ Estetiska

Ladda ner vår broschyr

Du kan läsa vår broschyr direkt i webbläsaren eller ladda ner den till din dator.

Öppna broschyr