Estet

Estetik och media

Estetiska programmet är till för dig som tycker om att fotografera, filma och arbeta med webben. Under utbildningens tre år får du chansen att förverkliga alla de drömmar och idéer du har inom dig.

Studera på Fria Läroverken?

Vill du börja hos oss eller bara veta mer? Skicka en intresseanmälan!

Intresseanmälan

Förutom en utbildning som ger dig studievana och gör dig redo att plugga vidare på universitet eller högskola, så får du här också jobba mycket praktiskt. Teori är en viktig del, men det är också viktigt att få chans att prova på att använda dina färdigheter i verkligheten. Därför har vi professionell utrustning och jobbar i skarpa projekt med fotoutställningar, hemsidor och reklamfilmer, där din slutprodukt är något du kan använda och visa upp.

Dina tre år på Estet

Första året

Under det första året jobbar du skapande i olika digitala former, med fokus på att hitta ditt eget uttryck i text och bild. Du läser kurser inom digitalt skapande och fotografering. Du får också träffa personer som redan jobbar i mediebranschen genom till exempel studiebesök och mässor, som kan ge en bättre inblick i branschens förutsättningar.

Andra året

Andra året jobbar du med medieproduktion på schemat. Här får du förståelse för hur mediebranschen fungerar, och du utvecklar dina kunskaper inom de digitala verktyg som branschen använder. Du får också möjlighet att göra dina talanger och ditt eget uttryckssätt ännu mer utpräglade och börjar även sätta ihop en portfolio, som visar de jobb du har gjort. Dessutom fortsätter du att läsa olika högskoleförberedande kurser inom exempelvis engelska och svenska.

Sista året

Sista året har du möjlighet att själv välja inriktning för din utbildning genom olika val och gymnasiearbete, som är en fördjupning inom dina intressen och framtidsplaner. Du färdigställer din portfolio och lägger upp en plan för livet efter studenten, oavsett om det är att plugga vidare eller jobba.