Välkommen till Fria TV!

Fria TV är vår egen kanal där vi fortlöpande publicerar filmer från skolan. I filmerna får du som tittare möta vår personal och våra elever i deras vardag. På den här sidan samlar vi alla våra klipp, du kan också spana in dem direkt på Youtube.

Uppfinningen - 2018

I detta avsnitt av Fria TV visar årets åk 1 elever på fantastisk kreativitet, samarbetsförmåga och inte minst förmåga att övertyga en kritiskt jury. Välkomna till "Uppfinningen 2018" på Fria Läroverken.

Make A Difference - 2018

Åter gör våra elever oss stolta med sina fantastiska MAD-projekt. Insamlingar har varvats med motionslopp och föreläsningar. Allt för att i stort och smått göra skillnad i världen.

Ulla

Varje arbetsplats, varje skola har sitt sitt nav. Detta avsnitt blir en självklar hyllning till vår Admin, IT-support och spindeln i nätet. Ulla Bjärnlid.

PROUD-veckan

Tack och lov blir samhället gradvis allt mer inkluderande. Men jobbet är långt ifrån klart, därför presenterar vi med stolthet elevrådets arrangemang "PROUD-veckan".

Marie - Vår rektor

Träffa vår fantastiska rektor på Fria. Marie Lundeborg är kapten på skutan!

Hajken i Brokind 2018

Äntligen dags för vår nya kull av årskurs-1 elever att möta vår traditionsenliga strapats: "Hajken". En chans att i ny miljö få lära känna både sig själva, sina kamrater och sina pedagoger.

Hajk 2018 Teaser

Under 10 år har vi genomfört Hajker med våra nya årskurs 1 elever. Allt för att få ihop klasserna så bra som möjligt, men även för att personal och elever ska lägga grunden till bra relationer. Detta avsnitt visar klipp från tidigare hajker.

Studenten 2018

Ett glädjefyllt avsnitt med filmklipp från studenten 2018. Vi kommer att sakna er Sabet15a, Sabet15b, Eko15, BF15, Te15 och Na15. Ha en härlig sommar önskar vi på Fria.

Friluftsdag

Denna episod visar upp hur våra 3:or på BF-programmet planerade och genomförde en fantastisk friluftsdag vid Vidingsjö motionscenter. Deltagarna var våra åk 1 elever, som samtidigt examinerades i delar av "idrott och hälsa"-kursen.

Robocup Junior

Denna episod handlar om våra teknikettors första deltagande i SM-finalen av Robocup Junior. Robocup är en global tävling som syftar till att öka intresset för "robotik".

SM guld i Innebandy - nr 2

SM-guld igen!!! Dagen efter tjejernas triumf mot Mora så tog grabbarna 24/4-2018 en klar seger mot Hagströmska Gymnasiet i Falun. Två SM-guld på två dagar för Fria.

SM guld i Innebandy - nr 1

Den 23/4 2018 tog Frias flick-lag ett meriterande SM-guld i innebandy. För motståndet stod Mora Gymnasium som denna dag fick se sig slagna med klara 5-1.

Fredagsfika

Även hårt arbetande lärare måste i bland bara umgås, trivas, prata strunt och framförallt FIKA lite. Denna episod presenterar vår veckotradition "Fredagsfika"!

Idrottsutbildning

Här presenterar vi våra idrottsutbildningar inom ishockey, fotboll, innebandy och handboll. Vad tänker våra instruktörer och elever om möjligheten att kombinera en satsning på både skola och idrott?

Framtidsdagen

Ett reportage om Fria Läroverkens framtidsdag, där eleverna bjuds på inspirerande föreläsningar samt verklighetsnära information om vad som väntar efter gymnasietiden.

Futsal-VM 2014 - Del 2

I förra avsnittet pratade Zoran och Patrik om förberedelserna och tankarna innan skol-VM i futsal 2014 på Sardinien 2014. Denna vecka får vi äntligen träffa några av våra hjältar. Vad minns de från äventyret? Vad har de tagit med sig?

Futsal-VM 2014 - Del 1

Del 1 av 2. Patrik och Zoran beskriver tankarna och förberedelserna inför Futsal VM 2014 på Sardinien. Hur förberedde de sig själva och laget inför den fantastiska resan och prestationen?

Utmaningen - del 2

Dags för del 2 av "skills" temat. Utmaningen från förra veckan antogs av såväl elever som lärare. Här är resultatet!

Utmaningen - del 1

Denna episod är en endast en "teaser". Härmed utmanar jag elever och personal på Fria att skapa, genomföra och filma ett unikt "trick". För att visa vägen har jag filmat några egna för inspiration. Men bättre kan ni väl? (fortsättning följer i episod 16)

Landslagsmeriter

Denna gång en presentation av landslagsmeriterade elever på Fria. Deras landslagsuppdrag, minnen från dessa och synen på att kombinera idrott och studier.

Malin och Charlotte

Hedras de som hedras bör. Här uppmärksammar vi Malin och Charlotte. Våra eldsjälar och ansvariga för fiket och maten på skolan. Oerhört viktiga för skolans välmående!

Naturvetenskapsprogrammet

På besök hos Naturvetenskapsprogrammet. Besök i fysik- och biologisal. Experiment med glidbana, intervjuer med lärare och elever.

Jul-volleyboll

Ett reportage om vår årliga volleybollturnering i samband med julavslutningen. En kamp både på volleybollplan och gällande bäst utklädda laget!

FN-skolan

Fria är Östergötlands enda FN-skola. Denna episod tittar närmare på vad det innebär att vara just en FN-skola.

Barn- och fritidsprogrammet

Kort beskrivning av vårt Barn och Fritidsprogram. Intervjuer av lärare och elever. Presentation av lektioner och praktik.

Teknikprogrammet

Kort beskrivning av Teknikprogrammet. Intervjuer med lärare och elever.

Ekonomiprogrammet

Kort beskrivning av Ekonomiprogrammet. Intervjuer med lärare och elever. Även presentation av UF.

Samhällsvetenskapsprogrammet

Kort beskrivning av Samhällsprogrammet. Intervjuer med lärare och elever.

Fys och hälsa

En presentation av vår inriktning Fys och hälsa. En möjlighet att kombinera ett intresse för träning, hälsa och friskvård eller en satsning på en egen idrott med något av våra nationella gymnasieprogram.

Make A Difference - 2017

Denna gång presenterar vi skolans årliga MAD- (Make a Difference) projekt som involverar våra åk 2 elever. Ett projekt som visar att vi människor faktiskt har en möjlighet att göra skillnad.

Uppfinningen - 2017

Denna gång besöker vi uppfinningsmässan. Avslutningen på det årliga projektet för våra elever i årskurs 1, där vi på riktigt utmanar deras entreprenörskap.