El och energi

Dator- och kommunikationsteknik

Vårt El- och energiprogram är en IT-utbildning som blandar praktiska, teoretiska och ämnesövergripande lektioner. Genom samarbete mellan elev och lärare blir du förberedd för yrkeslivet eller vidare studier. Genom våra olika projekt lär du dig att arbeta praktiskt, att hantera problem och situationer för kommande yrkesliv eller studier.

Studera på Fria Läroverken?

Vill du börja hos oss eller bara veta mer? Skicka en intresseanmälan!

Intresseanmälan

Dina tre år på El och energi

Första året

Under ditt första år får du möjlighet att prova och upptäcka grundläggande teknik och datorbyggande. Kurser som ingår är bland annat datorteknik, mekatronik och webbutveckling. Du får möjlighet att möta människor som jobbar med data­ och serviceteknik och du får hjälp att upptäcka just det du vill bli bra på i framtiden.

Andra året

Andra året får du utveckla och fördjupa dina kunskaper i ämnen som datorteknik, elektronik, installationsteknik och nätverks­ teknik/webbutveckling. Du kommer att gå ut på praktik som motsvarar minst fyra veckor på en arbetsplats som är verksam inom ditt framtida yrke.

Sista året

Sista året har du praktik motsvarande en dag i veckan under hela läsåret. Du får alltså chansen att redan under din gymnasietid bygga upp ett kontaktnät inom branschen. Du får specialisera dig inom ditt yrkesval genom att självständigt genomföra ett större arbete.