Handel­ och administration

Handel och service

Längtar du efter att få se dina idéer ta sig från anteckningsblocket till ett färdigt företag? Då ska du läsa på Handelsprogrammet.

Studera på Ystad Fria Läroverk?

Vill du börja hos oss eller bara veta mer? Skicka en intresseanmälan!

Intresseanmälan

Handels- och administrationsprogrammet passar dig som är intresserad av att arbeta med företagande, marknadsföring och försäljning efter gymnasiet. Under utbildningen lär du dig grunderna i marknadsföring och försäljning och du får också möjlighet att prova på att starta och driva eget företag inom Ung Företagsamhet, själv eller tillsammans med andra elever.

Dina tre år på Handel­ och administration

Första året

Första året får du förståelse för hur det är att jobba inom handel och administration. Du upptäcker vilka uppgifter man kan ha inom kundservice, inköp eller butik, och du läser kurser inom entreprenörskap och servicekunskap. Du får möta människor som jobbar med det du vill jobba med i framtiden genom till exempel mässor och studiebesök.

Andra året

Under ditt andra år fördjupar du dina kunskaper om handel och företagande, samtidigt som du får en större förståelse för kundservice och bemötande. Tillsammans med Ung Företagsamhet får du också starta ett eget företag, som du driver under utbildningen.

Sista året

Sista året väljer du inriktning på din utbildning. Du kan välja att läsa kurser som ger dig högskolebehörighet, eller så kan du specialisera dig på ett särskilt område inom ekonomi. Under tredje året gör du även ett gymnasiearbete som har koppling till dina studier och det du vill jobba med efter studenten. Sista året får du också hjälp att utveckla dina talanger ytterligare så att du går väl förberedd ut i högskolevärlden eller arbetslivet.