intervjuporträtt
Föregående
Nästa

Seth Roland

Seth Ronland är personlig tränare och arbetar på Nordic Wellness där Frias elever tränar för att orka hela vägen. Han har vunnit Årets PT 2011 samt Årets förebild i hälsobranschen 2017 och brinner för att alla ska hitta glädje och inspiration till träning.

Varför är det så viktigt med träning, tycker du?
– Träning är en nyckel till välmående. Jag pluggar just nu Kognitiv beteendeterapi (KBT) och där utreder jag just kognition om träning. Om du till exempel är stressad så finns det ett visst sätt att träna som kan göra dig mindre stressad. Det finns med andra ord många olika träningsformer som får dig att må bättre. Det finns mängder av forskning som bevisar att träning i olika former gör att även din hjärna presterar bättre.

Varför tror du att allt fler söker sig till gymträning?
– Jag tror att de största anledningarna är enkelheten och de låga trösklarna. På gymmet kan du vara när du vill, göra nästan vad du vill och träna med vem du vill. Ena veckan kan du träna 5 till 6 pass och nästa vecka 1 till 2 eller inget alls beroende på hur mycket tid du vill lägga på det. Vi har inte lika mycket spontanidrott idag och kanske är gymmet ett nytt ställe för det. Ett gympass måste inte vara en timme långt. Har du en stressig dag, kan du gå in och bara köra en kvarts träning. Det gör nytta det också. All träning gör nytta!

Vad är speciellt med Nordic Wellness?
– Det här gymmet passar bra för många olika träningsformer och för alla typer av folk som vill träna. Vi har en engagerad personal som vill att så många som möjligt ska träna och vi gör allt vi kan för att stötta dem i det.