intervjuporträtt
Föregående
Nästa

Oskar Ottersten

Det finns två vägar in i idrotten på vår skola. Antingen för att man tycker det är en kul hobby att ha på sidan av sina studier eller för att idrott är det man brinner för. Oavsett vilken av dessa två du tillhör så vill vi ge dig riktigt bra idrottsundervisning.

Alla idrottselever börjar med sin idrott direkt i årskurs ett och har idrott på schemat minst två pass i veckan.

Just nu erbjuder vi Fotboll samt Fys & hälsa som inriktningar. Fotbollen tränas vid Sandskogens IP och Fys & Hälsa utövas hos Nordic Wellness som ligger på skolområdet. Båda inriktningarna tränas två gånger i veckan i sammanhållna pass vilket ger oss nog med tid att hinna med ett helt träningspass på varje lektion. Jag håller personligen i fotbollen och har varit tränare här i fyra år. Jag har varit fotbollstränare i nio års tid och är utbildad med ett UEFA B-diplom.

Vi försöker hålla nära kontakt med eleverna, sätter upp personliga mål och stämmer av dessa på terminsbasis. Vi tror även på en varvning mellan teori och praktik, framförallt i fys och hälsa men även inom fotbollen. I fotboll måste man ha teoretisk kunskap om sin position och därför tillägnas cirka 20% av tiden åt teori. Detta skiljer sig från Fys & hälsa som är mer beroende av teorin då kunskap om anatomin är viktig, cirka 40% av tiden på Fys & hälsa spenderas därmed på teori.

Instruktör