intervjuporträtt
Föregående
Nästa

Mikael Espenkrona

Mikael Espenkrona är sedan april 2019 rektor på Ystad Fria Läroverk. Mikael är ett bekant ansikte på skolan som har en ambition att tillsammans med elever och personal fortsätta arbetet med att utveckla och stärka skolans koppling till näringslivet.

– Jag ser verkligen fram emot den här härliga utmaningen! Jag är oerhört stolt och glad över att få vara med i arbetet att utveckla skolan. Fria har stora ambitioner och har redan kommit en bit på vägen. Bra undervisning i mindre grupper där samtliga elever får synas och utvecklas efter egen förmåga är redan ett beprövat arbetssätt för skolan. Vi vill ge våra elever en lugn studiemiljö med tillgång till engagerade pedagoger för att de ska kunna få utrymme för ambitiösa studier och träning.

Mikael har tidigare haft ett nära samarbete med skolan i syfte att utveckla verksamheten och stärka dess koppling till näringslivet.

– Jag brinner verkligen för att föra samman skolan och näringslivet och det ser jag stora möjligheter att fortsätta göra på skolan framöver. Ambitionen är att vi ska vara den första skolan i Sverige som verkligen kopplar ihop det som görs i skolan med det som efterfrågas på arbetsmarknaden så att vi förbereder våra elever maximalt för framtiden. Det handlar om att man efter avslutade studier ska vara väl förberedd för att kunna läsa vidare, starta eget företag eller gå direkt ut i yrkeslivet.

Den som vill lära känna Mikael och ta del av skolans utvecklingsarbete är välkommen att besöka Frias Vårfest den 8 maj 2019 kl. 15:30-18:00.

– Ta med dig din familj eller en kompis och kom och träffa mig, mina kollegor och inte minst våra elever. Hoppas vi ses!