Ystad Fria Läroverk

För studier och träning

Ystad Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. Vi brinner för att göra dig till den bästa versionen av dig själv. Vi lägger stort fokus på träning och fysisk aktivitet eftersom vi är övertygade om att det är viktigt för att göra studierna framgångsrika. Forskningsresultat från hela världen stödjer det och visar att den som regelbundet utövar pulshöjande träning ger sig själv de bästa förutsättningarna för att ta sig an olika utmaningar. Som elev hos oss kan du därför räkna med att lägga tid inte enbart på studierna utan också på träning. Välkommen!

Rundtur i våra lokaler

Om skolan

Bild

Information gällande covid-19

Vi följer myndigheternas rekommendationer med anledning av covid-19. Här samlar vi löpande information.

Uppdatering 2021-01-19: Fria Läroverken har beslutat om att förlänga perioden med fjärr- eller distansundervisning med ytterligare en vecka, till och med 29 januari 2021.

Bild

Rekordmånga besök!

I november 2019 genomförde vi årets första Öppet Hus där vi hade rekordmånga besökare. Omkring 100 personer valde att besöka oss för att höra mer om vårt koncept kring studier och träning. Varmt välkomna tillbaka!

Bild

Ny rektor på Ystad Fria Läroverk

Mikael Espenkrona är sedan april 2019 ny rektor på Fria. Mikael är ett bekant ansikte på skolan som har en ambition att tillsammans med elever och personal fortsätta arbetet med att utveckla och stärka skolans koppling till näringslivet. Läs hela reportaget här.

Bild

Elevintervju

Erika Augustsson har tidigare studerat på Fria och är ett bra exempel på en elev som varit ambitiös både under och efter studietiden. Läs hela intervjun här.

Bild

”Det bästa med mitt jobb är att träffa alla elever, se deras utveckling och kunna vara ett stöd på vägen.”

Angelica Larsson

Bild

Ökad elevnöjdhet & andel examensbevis

Vi är en skola som prioriterar kvalitetsarbete. Vi har därför en tydlig strategi kring att systematiskt mäta, analysera och följa upp såväl elevnöjdhet som studieresultat och kunskaper. Här kan du läsa mer om hur vi arbetar med kvalitet på skolan.

Bild

Intervju med samarbetspartner

Seth Ronland är personlig tränare på Nordic Wellness där Frias elever tränar. Läs hela intervjun här.

Bild

”På Fria storsatsar vi på att utveckla programmen för att stärka kopplingen till näringslivet.”

Läs mer om samarbetet med Btv Nordic AB här.

Petra Sörensson, lärare på Ystad Fria Läroverk

 

Dags för gymnasieval?

Varmt välkommen att kontakta eller besöka oss. Vår Studie- och yrkesvägledare heter Oskar Ottersten och han svarar gärna på dina eventuella frågor om gymnasievalet. Oskar nås på 073-519 29 79 eller oskar.ottersten@laroverken.se.

Du kan också lämna en intresseanmälan så kontaktar vi dig när det är dags för ett Öppet Hus eller något annat event hos oss!

Intresseanmälan


Öppet Hus

26 januari kl. 18:00-19:30  Inställt!
Besök gärna det digitala öppna huset den 3/2 (se nedan) eller boka in en tid för en privat rundtur, fysisk eller digital, med vår SYV Oskar, oskar.ottersten@laroverken.se

3 februari kl. 18:00 (digitalt)
Anslut här (länk kommer snart)


Öppet gym

19 januari
På Nordic Wellness


Vi förhåller oss till myndigheternas rekommendationer och reserverar oss därför för eventuella förändringar i vårt program.


Kontakt

073-519 29 79
ystad@laroverken.se


Våra program

+ Samhällsvetenskap
+ Ekonomi
+ El och energi
+
 Handel och administration
+ Hantverk, Florist
+ Restaurang och livsmedel

Ladda ner vår broschyr

Du kan läsa vår broschyr direkt i webbläsaren eller ladda ner den till din dator.

Öppna broschyr