För studier och träning

Ystad Fria Läroverk är en gymnasieskola som brinner för att locka fram det bästa ur varje elev, och vi har en tydlig syn på hur det ska gå till. Hos oss måste du vara ambitiös utifrån din egen utgångspunkt. Vi erbjuder trygghet och studiero, och lägger stort fokus på idrott och träning eftersom vi är övertygade om att det är oerhört viktigt för att göra studierna framgångsrika. Som elev hos oss ska du därför räkna med att lägga tid inte enbart på studierna utan också på träning. Välkommen!

Bild

Ny rektor på Ystad Fria Läroverk

Mikael Espenkrona är sedan april ny rektor på Fria. Mikael är ett bekant ansikte på skolan som har en ambition att tillsammans med elever och personal fortsätta arbetet med att utveckla och stärka skolans koppling till näringslivet. Läs hela reportaget här.

Bild

”Jag kombinerar studier och träning på Fria. I helgen vann jag guld i Judotävling och just nu sitter jag på skolan och pluggar matte.”

Jennifer Nilsson Österlind, elev

Bild

Elevintervju

Erika Augustsson har tidigare studerat på Fria och är ett bra exempel på en elev som vågat vara ambitiös och orkat hela vägen. Läs hela intervjun här.

Bild

”Min elitträning i Motocross håller mig fokuserad i skolan.”

Jonas Albrekt, elev

Bild

”Det bästa med mitt jobb är att träffa alla elever, se deras utveckling och kunna vara ett stöd på vägen.”

Angelica Larsson, kurator

Bild

Ökad elevnöjdhet & andel examensbevis

Vi är en skola som prioriterar kvalitetsarbete. Vi har därför en tydlig strategi kring att systematiskt mäta, analysera och följa upp såväl elevnöjdhet som studieresultat och kunskaper. Ifjol ökade vi vår elevnöjdhet samt andelen examensbevis. Här presenterar vi våra senaste kvalitetssiffror.

Bild

”Jag har varit i kontakt med en revisionsbyrå som vill anställa mig, så efter studenten tänker jag plugga vidare och jobba deltid där.”

Jonathan Hovler Poon, elev på Ystad Fria Läroverk

Bild

”På Fria äter vi lunch på olika restauranger på stan och valmöjligheterna är stora.”

Ellinor Gadde, elev på Ystad Fria Läroverk

Bild

Intervju med samarbetspartner

Seth Ronland är personlig tränare på Nordic Wellness där Frias elever tränar för att orka hela vägen. Läs hela intervjun här.

Bild

”På Fria storsatsar vi på att utveckla programmen för att stärka kopplingen till näringslivet.”

Läs mer om samarbetet med Btv Nordic AB här.

Petra Sörensson, lärare på Ystad Fria Läroverk

 

Bild

Elevintervju

Jonas Albrekt läser på Ystad Fria Läroverk och gillar sitt gymnasieval. Han trivs på skolan och kombinerar studier och träning. Läs hela intervjun här.

Bild

”På Fria känner jag mig alltid sedd, både av andra elever och av de som jobbar här.”

Bild

Våga vara ambitiös

När du börjar på Ystad Fria Läroverk är det viktigt att du vågar sätta höga mål. När du gör det, kan du förvänta dig att bli stöttad för att lyckas – så att du tre år senare kan lämna gymnasiet som den bästa versionen av dig själv.

Bild

Våra idrottstillval

För oss är det viktigt att du hittar ditt sätt att orka hela vägen. På Ystad Fria Läroverk finns därför något för alla. De som vill har möjlighet att idrotta på skoltid. Hos oss får du utveckla både teoretiska, praktiska och personliga egenskaper. Läs mer om våra idrottstillval här.

Vill du börja på Fria?

Har du precis börjat ettan och är intresserad av att byta till Fria? Vi har ett fåtal platser lediga hos oss. Kontakta vår SYV Oskar Ottersten för mer information: 073-519 29 79 / oskar.ottersten@laroverken.se

Går du i nian och ska söka till gymnasiet? Gör gärna en intresseanmälan så kontaktar vi dig!Intresseanmälan


Öppet Hus

18 november kl. 18:00-19:30
3 februari kl. 18:00-19:30
Välkommen!


Kontakt

073-519 29 79
ystad@laroverken.se


Våra program

+ Samhällsvetenskap
+ Ekonomi
+ El och energi
+
 Handel och administration
+ Hantverk, Florist
+ Restaurang och livsmedel

Ladda ner vår broschyr

Du kan läsa vår broschyr direkt i webbläsaren eller ladda ner den till din dator.

Öppna broschyr