Malmöelever på praktik i Spanien

Erasmus_171003_210 elever från Hotell- och turismprogrammet i Malmö har fått möjlighet att göra sin praktik i Spanien. Praktiken finansieras via EU-programmet Erasmus som syftar till att öka rörligheten av arbetskraft inom Europa. På fyr- och femstjärniga hotell tränar de språk, service och olika hotelluppgifter under fyra veckor, ett tillfälle som ger dem ännu större chans att få arbete i hotell- och turismbranschen i framtiden.

– Eleverna har fått ansöka med säljande brev och CV och en jury på skolan har valt ut vilka som är mest lämpade att åka, berättar Katarina Brinte, lärare på skolans HT-program.

– De ska praktisera i den lilla staden Rota, belägen i Andalusien vid Atlantkusten i Spanien. De arbetar på hotellens frukost- och städavdelningar men tränar också på service och bemötande, säger Annika Olsson, även hon lärare på HT-programmet.

Både lärare, ledare och ”extraföräldrar” är ett stöd för eleverna under vistelsen. Eleverna lever ett vardagligt liv i Spanien där de bor i lägenheter, lagar sin mat själva och övar på att prata spanska. På schemat står inte bara hårt arbete. Området som är både vackert och rikt på kultur gör det möjligt för eleverna att åka på flera olika utflykter under sin vistelse.