Andreas Harnesk blir ny innebandyinstruktör på Fria Läroverken

Andreas Harnesk_webbNu står det klart att Linköping Innebandys nya herrtränare även blir ny innebandyinstruktör på Fria Läroverken i Linköping. Andreas kommer senast från Umeå där han under tre säsonger varit huvudtränare och utvecklingsansvarig i IKSU. Han har tidigare även arbetat som NIU-instruktör i Täby.

”Med tanke på sin bakgrund som innebandytränare, där han har såväl SM-guld som utmärkelsen årets tränare på meritlistan, samt en tränarutbildning på GIH och en examen i beteendevetenskap, besitter han helt rätt kompetens för att utbilda våra innebandyelever, säger Helena Lanver, Idrottsansvarig på Fria Läroverken.

Andreas anser själv att hans främsta egenskaper som tränare är att han är extremt ambitiös samtidigt som hans utbildning inom beteendevetenskap gör att han lyckas entusiasmera spelarna/eleverna till att utvecklas, vilket krävs för att få ut maximalt av individerna.

”För oss är det viktigt att ligga i framkant och vidareutveckla vår verksamhet och jag är övertygad om att Andreas kommer att bidra till detta. Många av våra elever elitsatsar och då är det viktigt att vi som skola stödjer det och hjälper dem i den satsningen”, säger Johan Andersson, rektor på Fria Läroverken i Linköping.

Andreas kommer arbeta som instruktör för Fria Läroverkens innebandyelever. Skolan har en väl utvecklad innebandyverksamhet och är certifierad som nationellt godkänd idrottsutbildning. Varje år tar skolan in ett tjugotal tjejer och killar som vill kombinera gymnasiestudier med en satsning på innebandy.

 

Fakta: Andreas Harnesk

Ålder: 31

Meriter: Tre år som huvudtränare i IKSU, SM-guld detta år och samtidigt poängrekord i SSL. Utsedd till årets tränare de två senaste säsongerna.

Bakgrund: Tränare i Caperiotäby, studerat tränarprogrammet på GIH i Stockholm, har en examen i Beteendevetenskap samt arbetat som NIU-instruktör i Täby.

 

Kontaktpersoner

Johan Andersson, rektor, johan.andersson@laroverken.se, 073-625 13 76

Helena Lanver, idrottsansvarig, helena.lanver@laroverken.se, 073-625 13 75

Andreas Harnesk, innebandyinstruktör, andreas.harnesk@laroverken.se, 070-835 64 58

 

Om Fria Läroverken i Linköping
Fria Läroverken i Linköping ligger mitt i Mjärdevi Science Park, cirka 10 minuters bussfärd från Linköping C. Skolan har cirka 330 elever som läser programmen Barn och fritid, Ekonomi, Natur, Samhällsvetenskap och Teknik. Skolans Ekonomiprogram är certifierat som diplomerad gymnasieekonomiutbildning och våren 2017 blev skolan, som första skola i Östergötland, certifierad som FN-skola.