intervjuporträtt
Föregående
Nästa

Sandra Gyllander

Sandra Gyllander har tidigare studerat på Norrköping Fria Läroverk. För att ”orka hela vägen” valde hon att träna fotboll. Trots att hon spelade landskamper under studietiden vågade hon även vara ambitiös i skolan.

Varför var det viktigt för dig att vara ambitiös med både studier och träning?
För mig har skola och träning alltid gått hand i hand. Jag ser mig själv som en vinnarskalle och har alltid velat göra bra ifrån mig, oavsett vilken uppgift det handlat om. Det fanns inte på kartan att jag skulle missa en fotbollsträning på grund av skola eller att skolarbetet skulle påverkas negativt av träningen. Jag ville helt enkelt ha alla dörrar öppna efter gymnasiet och jag tycker man är skyldig sig själv det, att alltid göra sitt bästa.

Hur gjorde du för att orka göra ditt bästa?
Det som sporrade mig var att jag ville kunna bli precis vad jag ville efter studenten. Jag har många kompisar som idag ångrar att de inte vågade vara ambitiösa på gymnasiet. Sätt upp delmål och våga ta hjälp! Det kan låta klyschigt men skolan hjälpte mig att bli den jag ville.

 Hur fungerade det att kombinera skolan med idrottssatsningen?
Jag reflekterade nog aldrig kring att det skulle vara ett problem att kombinera skola och träning. Allt handlade om prioriteringar och planering, och det gick ju väldigt bra.

Varför var Norrköping Fria Läroverk ett bra skolval för dig?
Det viktigaste för mig var att få hålla på med något jag brann för (fotboll) samtidigt som jag kunde satsa på mina studier. Jag valde Fria för att jag hade möjlighet att göra just det och det gav mig extra energi och motivation att klara gymnasiet. Idag kan jag sakna alla tidiga morgnar på fotbollsplanen.

Vad gör du idag?
Jag har faktiskt valt att fortsätta kombinera studier och träning. På Fria läste jag samhäll med inriktning på beteende, det tyckte jag var väldigt intressant så idag studerar jag Psykologprogrammet på Uppsala universitet. Sedan spelar jag väldigt mycket fotboll, såklart.