intervjuporträtt
Föregående
Nästa

Emilia Bergman

Emilia Bergman läser sitt första år på Fria och är nöjd med sitt gymnasieval. Hon trivs på skolan och kombinerar studier och träning.

Hur gick tankarna när du skulle göra ditt gymnasieval, varför valde du Fria?
Jag hade hört bra saker om skolan och lärarna från andra elever. Jag gillar också att träna och då var Fria ett perfekt val för mig. Här får jag kombinera studier och träning.

Hur trivs du på skolan?
Jag trivs jättebra. Mycket på grund av att det är en skön stämning på skolan och mellan oss elever. Det är inte så mycket grupperingar, man kan vara med alla, oavsett årskurs och program. I min klass känner jag att jag kan vara mig själv hela tiden, det är ingen som dömer mig om jag gör ”fel”, och det är väldigt viktigt för att lyckas med saker tror jag. Det är en bra stämning och gemenskap här helt enkelt.

Gemenskap går ofta hand i hand med traditioner på gymnasiet. Vilka traditioner finns det på Fria?
Jag har inte så bra koll på det eftersom jag bara gått några månader här men vi hade en bra Kick Off när jag började ettan. Då fick man lära känna alla andra elever och delta i många samarbetsövningar. Det hjälpte oss att komma närmare varandra. Vad jag hört så brukar det också alltid vara traditionsenlig julavslutning och sedan en brännbollsturnering mot lärarna innan sommaravslutningen. Det ser jag fram emot!

Vad är det bästa med Fria?
Det bästa med Fria är gemenskapen som finns mellan elever och lärare. Lärarna tar ansvar och jobbar hela tiden med att skolan ska bli så bra som möjligt.

Skulle du rekommendera Fria till andra?
Ja absolut. Det är en bra skola om man vill satsa på sina studier. Skolan erbjuder studiestöd varje vecka och vi elever får bra och enskild hjälp. Det är också roligt att skolan erbjuder flera idrottstillval.

Du valde Fria delvis på grund av idrotten. Vad tränar du på skoltid?
Jag tränar Crossfit två förmiddagar i veckan. Det är jätteskönt att träna under skoltid, man blir mycket piggare efteråt och kan koncentrera sig bättre under dagen. Crossfit är en jätterolig sport som jag aldrig hade provat på innan jag började på Fria.