Norrköping Fria Läroverk

För studier och träning

Norrköping Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. Vi brinner för att göra dig till den bästa versionen av dig själv. Vi lägger stort fokus på träning och fysisk aktivitet eftersom vi är övertygade om att det är viktigt för att göra studierna framgångsrika. Forskningsresultat från hela världen stödjer det och visar att den som regelbundet utövar pulshöjande träning ger sig själv de bästa förutsättningarna för att ta sig an olika utmaningar. Som elev hos oss kan du därför räkna med att lägga tid inte enbart på studierna utan också på träning. Välkommen!

Bild

Information gällande covid-19

Vi följer myndigheternas rekommendationer med anledning av covid-19.

Här samlar vi löpande information.

Bild

Ny rektor på Norrköping Fria Läroverk

Peter Warma tillträder som ny rektor på Norrköping Fria Läroverk. Warma kommer senast från en tjänst som Områdeschef inom Norrköpings kommun och är aktiv inom stadens idrotts- och föreningsliv. Läs mer här.

Bild

Nyhet 2020 – Futsal!

Till hösten 2020 startar vi upp vårt nya träningstillval Futsal i samarbete med Norrköping Futsal Klubb, under förutsättning att intresset är tillräckligt stort.

Läs mer här eller kontakta oss för mer information.

Bild

Fria växer!

Utbildningsföretaget Watma Education AB (som bland annat driver gymnasieskolorna Fria Läroverken), förvärvar nu Kunskapscompaniet AB och breddar därmed verksamheten till att omfatta vuxenutbildning på flera orter i Mälardalen. Förvärvet innebär även att Watma Education tar över Kunskapscompaniets gymnasieskola i Eskilstuna. Läs mer här.

Bild

Restaurangprogrammet stänger läsåret 2020/21

Med anledning av att allt färre ungdomar (16 av drygt 2000 niondeklassare) i Norrköping söker sig till gymnasieskolans Restaurang- och livsmedelsprogram har vi beslutat att stänga programmet från och med läsåret 2020/21. Läs mer här.

Bild

Rekordmånga besök!

I oktober genomförde vi årets första Öppna Hus där vi hade rekordmånga besökare. Flera hundra personer valde att besöka oss för att höra mer om vårt koncept kring studier och träning. Varmt välkomna tillbaka!

Bild

I höst beställer eleverna sin lunch via Mitt-Käk appen!

Som en del i Frias konceptutveckling gällande studier och träning, ser vi över vår skollunch i samarbete med Mitt Käk. Därför erbjuder vi till hösten en app där eleverna själva bestämmer hur deras egna unika lunchmeny ska se ut för veckan. Läs mer här.

Bild

Hej!

Emilia och Hassan här. Vi pluggar på Norrköping Fria Läroverk. Klicka här för att höra oss berätta om Fria!

Bild

Säg hej till vår nya skola!

Just nu utvecklas Norrköping Fria Läroverk på flera plan. Framförallt har vi inlett ett arbete med att skapa en skola som är anpassad till vårt koncept om studier och träning. Till hösten 2019 flyttar vi därför till nya lokaler på Kvarngatan 34. Läs mer här.

Bild

Alumnintervju

Sandra Gyllander tränade fotboll och spelade landskamper under studietiden på Fria och var samtidigt ambitiös i skolan. Läs hela intervjun här.

Bild

Elevintervju

Emilia Bergman läser sitt första år på Fria och är nöjd med sitt gymnasieval. Hon trivs på skolan och kombinerar studier och träning. Läs hela intervjun här.

Bild

”Det är en väldigt bra gemenskap på skolan och det upplevde jag redan på gymnasiemässan.”

William Axelsson, elev på Norrköping Fria Läroverk

Skolstart

18 augusti

Årskurs 1: kl. 09:00
Årskurs 2: kl. 13:00
Årskurs 3: kl. 13:00


Frågor om gymnasievalet?

Här har vi samlat allt du behöver veta om gymnasievalet.

Om du har några frågor är du alltid välkommen att kontakta vår SYV Petra Lindstrand på 072-159 23 91 eller petra.lindstrand@laroverken.se. Du kan också fylla i en intresseanmälan nedan så kontaktar vi dig.

Intresseanmälan


Kontakt

norrkoping@laroverken.se
011-470 52 00


Våra program

+ Samhällsvetenskap
+ Naturvetenskap

+ Ekonomi
+ Hälsa och ledarskap
+ Handel och administration

Ladda ner vår broschyr

Du kan läsa vår broschyr direkt i webbläsaren eller ladda ner den till din dator.

Öppna broschyr