Norrköping Fria Läroverk

För studier och träning

Norrköping Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. Vi brinner för att göra dig till den bästa versionen av dig själv. Vi lägger stort fokus på träning och fysisk aktivitet eftersom vi är övertygade om att det är viktigt för att göra studierna framgångsrika. Forskningsresultat från hela världen stödjer det och visar att den som regelbundet utövar pulshöjande träning ger sig själv de bästa förutsättningarna för att ta sig an olika utmaningar. Som elev hos oss kan du därför räkna med att lägga tid inte enbart på studierna utan också på träning. Välkommen!

Bild

Restaurangprogrammet stänger läsåret 2020/21

Med anledning av att allt färre ungdomar (16 av drygt 2000 niondeklassare) i Norrköping söker sig till gymnasieskolans Restaurang- och livsmedelsprogram har vi beslutat att stänga programmet från och med läsåret 2020/21. Läs mer här.

Bild

Distansundervisning fr o m onsdag 18/3

Fr.o.m. 18/3 övergår vi till distansundervisning enligt direktiv från myndigheterna. Här samlar vi löpande information samt besvarar de vanligaste frågorna vi får just nu. Läs gärna även detta dokument som publicerats på SchoolSoft.

Bild

Rekordmånga besök!

I oktober genomförde vi årets första Öppna Hus där vi hade rekordmånga besökare. Flera hundra personer valde att besöka oss för att höra mer om vårt koncept kring studier och träning. Varmt välkomna tillbaka!

Bild

I höst beställer eleverna sin lunch via Mitt-Käk appen!

Som en del i Frias konceptutveckling gällande studier och träning, ser vi över vår skollunch i samarbete med Mitt Käk. Därför erbjuder vi till hösten en app där eleverna själva bestämmer hur deras egna unika lunchmeny ska se ut för veckan. Läs mer här.

Bild

Hej!

Emilia och Hassan här. Vi pluggar på Norrköping Fria Läroverk. Klicka här för att höra oss berätta om Fria!

Bild

Säg hej till vår nya skola!

Just nu utvecklas Norrköping Fria Läroverk på flera plan. Framförallt har vi inlett ett arbete med att skapa en skola som är anpassad till vårt koncept om studier och träning. Till hösten 2019 flyttar vi därför till nya lokaler på Kvarngatan 34. Läs mer här.

Bild

Alumnintervju

Sandra Gyllander tränade fotboll och spelade landskamper under studietiden på Fria och var samtidigt ambitiös i skolan. Läs hela intervjun här.

Bild

Elevintervju

Emilia Bergman läser sitt första år på Fria och är nöjd med sitt gymnasieval. Hon trivs på skolan och kombinerar studier och träning. Läs hela intervjun här.

Bild

”Det är en väldigt bra gemenskap på skolan och det upplevde jag redan på gymnasiemässan.”

William Axelsson, elev på Norrköping Fria Läroverk

Dags för omval!

Mellan den 15 april och 3 maj är det möjligt att göra om sitt gymnasieval. Här har vi samlat allt du behöver veta.

Om du har några frågor är du alltid välkommen att kontakta vår SYV Petra Sahlin på 072-159 23 91 eller petra.sahlin@laroverken.se. Du kan också fylla i en intresseanmälan nedan så kontaktar vi dig.

Intresseanmälan


Öppet Hus online

16 april kl. 17.30
Välkommen till vårt Öppet Hus! Anslut till mötet här.


Uppstartsträff online

29 april kl. 17.30
Har du sökt oss i preliminärvalet? Kul! Välkommen till Uppstartsträffen för att träffa dina eventuellt blivande klasskompisar. Håll koll på din inkorg, vi skickar via SMS ut inbjudan med en länk där du ansluter till träffen. Vi ses!


Kontakt

norrkoping@laroverken.se
011-470 52 00


Våra program

+ Samhällsvetenskap
+ Naturvetenskap

+ Ekonomi
+ Hälsa och ledarskap
+ Handel och administration

Ladda ner vår broschyr

Du kan läsa vår broschyr direkt i webbläsaren eller ladda ner den till din dator.

Öppna broschyr