För studier och träning

Norrköping Fria Läroverk är en gymnasieskola som brinner för att locka fram det bästa ur varje elev, och vi har en tydlig syn på hur det ska gå till. Hos oss måste du vara ambitiös utifrån din egen utgångspunkt. Vi erbjuder trygghet och studiero, och lägger stort fokus på idrott och träning eftersom vi är övertygade om att det är oerhört viktigt för att göra studierna framgångsrika. Som elev hos oss ska du därför räkna med att lägga tid inte enbart på studierna utan också på träning. Välkommen!

Bild

I höst beställer eleverna sin lunch via Mitt-Käk appen!

Som en del i Frias konceptutveckling gällande studier och träning, ser vi över vår skollunch i samarbete med Mitt Käk. Därför erbjuder vi till hösten en app där eleverna själva bestämmer hur deras egna unika lunchmeny ska se ut för veckan. Läs mer här.

Bild

Hej!

Emilia och Hassan här. Vi pluggar på Norrköping Fria Läroverk. Klicka här för att höra oss berätta om Fria!

Bild

Säg hej till vår nya skola!

Just nu utvecklas Norrköping Fria Läroverk på flera plan. Framförallt har vi inlett ett arbete med att skapa en skola som är anpassad till vårt koncept om studier och träning. Till hösten 2019 flyttar vi därför till nya lokaler på Kvarngatan 34. Välkommen på vårt Öppet Hus den 9/2 så berättar vi mer. Läs mer här.

Bild

Alumnintervju

Sandra Gyllander tränade fotboll och spelade landskamper under studietiden på Fria och var samtidigt ambitiös i skolan. Läs hela intervjun här.

Bild

”Det bästa med att studera här på Fria är att jag kan spela tennis och samtidigt läsa den utbildning jag vill och sikta på höga betyg.”

Hugo Brungs, elev på Norrköping Fria Läroverk

Bild

Alumnintervju

Alexander Blomdahl Hay har tidigare studerat på Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Sedan sin examen har han arbetat på många fina krogar i bland annat Stockholm och London. Läs hela intervjun här.

Bild

Elevintervju

Emilia Bergman läser sitt första år på Fria och är nöjd med sitt gymnasieval. Hon trivs på skolan och kombinerar studier och träning. Läs hela intervjun här.

Bild

”Det är en väldigt bra gemenskap på skolan och det upplevde jag redan på gymnasiemässan.”

William Axelsson, elev på Norrköping Fria Läroverk

Bild

Våga vara ambitiös

När du börjar på Norrköping Fria Läroverk är det viktigt att du vågar sätta höga mål. När du gör det, kan du förvänta dig att bli stöttad för att lyckas – så att du tre år senare kan lämna gymnasiet som den bästa versionen av dig själv

Bild

Orka hela vägen

Norrköping Fria Läroverk brinner för att alla elever ska träna och ha en god fysik. Forskningsresultat från hela världen visar att den som håller sig fysiskt aktiv också presterar bättre i skolan. Du tar dina studier på allvar, och träning gör att du kan koncentrera dig bättre när du pluggar.

Bild

Våra idrottstillval

För oss är det viktigt att du hittar ditt sätt att orka hela vägen. På Norrköping Fria Läroverk finns därför något för alla. De som vill har möjlighet att idrotta på skoltid. Hos oss får du utveckla både teoretiska, praktiska och personliga egenskaper. Läs mer om våra idrottstillval här.

Ansökan till gymnasiet

Den 1 juli skickas antagningsbeskeden ut. Om du vill göra om ditt gymnasieval under sommaren så finns det två olika möjligheter.

1. Sök till ett program som har lediga platser
2. Ställ dig i kö som reserv

Kontakta Gymnasieantagningen för att få hjälp med någon av dessa möjligheter. Kontaktuppgifter hittar du på gymnasiestudera.se


Skolstart

ÅK 1: Vi välkomnar våra nya ettor måndagen den 19 augusti kl 09.00 och samlas då i matsalen på Kvarngatan 34. Skoldagen avslutas cirka 11.30. Vi ser fram emot att träffa er!
ÅK 2 & 3: Vi välkomnar våra tvåor och treor tillbaka måndagen den 19 augusti kl 13.00 på Kvarngatan 34. Ni hittar mer information om skolstarten på SchoolSoft.

Har du några frågor? Välkommen att ringa eller maila oss på 011-470 52 00 eller norrkoping@laroverken.se. Den 7 augusti är administrationen tillbaka på skolan.

Det går också bra att kontakta vårt huvudkontor som har öppet t.o.m 5 juli. Du når dem på 010- 205 17 10.


Intresserad av Fria?

Vill du ha mer information om oss i höst? Gör gärna en intresseanmälan:

Intresseanmälan


Våra program

+ Samhällsvetenskap
+ Naturvetenskap

+ Ekonomi
+ Hälsa och ledarskap
+ Handel och administration
+ Restaurang och livsmedel


Ladda ner vår broschyr

Du kan läsa vår broschyr direkt i webbläsaren eller ladda ner den till din dator.

Öppna broschyr