För studier och träning

Norrköping Fria Läroverk är en gymnasieskola som brinner för att locka fram det bästa ur varje elev, och vi har en tydlig syn på hur det ska gå till. Hos oss måste du vara ambitiös utifrån din egen utgångspunkt. Vi erbjuder trygghet och studiero, och lägger stort fokus på idrott och träning eftersom vi är övertygade om att det är oerhört viktigt för att göra studierna framgångsrika. Som elev hos oss ska du därför räkna med att lägga tid inte enbart på studierna utan också på träning. Välkommen!

Bild

I höst beställer eleverna sin lunch via Mitt-Käk appen!

Som en del i Frias konceptutveckling gällande studier och träning, ser vi över vår skollunch i samarbete med Mitt Käk. Därför erbjuder vi till hösten en app där eleverna själva bestämmer hur deras egna unika lunchmeny ska se ut för veckan. Läs mer här.

Bild

Hej!

Emilia och Hassan här. Vi pluggar på Norrköping Fria Läroverk. Klicka här för att höra oss berätta om Fria!

Bild

Säg hej till vår nya skola!

Just nu utvecklas Norrköping Fria Läroverk på flera plan. Framförallt har vi inlett ett arbete med att skapa en skola som är anpassad till vårt koncept om studier och träning. Till hösten 2019 flyttar vi därför till nya lokaler på Kvarngatan 34. Välkommen på vårt Öppet Hus den 9/2 så berättar vi mer. Läs mer här.

Bild

Alumnintervju

Sandra Gyllander tränade fotboll och spelade landskamper under studietiden på Fria och var samtidigt ambitiös i skolan. Läs hela intervjun här.

Bild

”Det bästa med att studera här på Fria är att jag kan spela tennis och samtidigt läsa den utbildning jag vill och sikta på höga betyg.”

Hugo Brungs, elev på Norrköping Fria Läroverk

Bild

Alumnintervju

Alexander Blomdahl Hay har tidigare studerat på Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Sedan sin examen har han arbetat på många fina krogar i bland annat Stockholm och London. Läs hela intervjun här.

Bild

Elevintervju

Emilia Bergman läser sitt första år på Fria och är nöjd med sitt gymnasieval. Hon trivs på skolan och kombinerar studier och träning. Läs hela intervjun här.

Bild

”Det är en väldigt bra gemenskap på skolan och det upplevde jag redan på gymnasiemässan.”

William Axelsson, elev på Norrköping Fria Läroverk

Bild

Våra idrottstillval

För oss är det viktigt att du hittar ditt sätt att orka hela vägen. På Norrköping Fria Läroverk finns därför något för alla. De som vill har möjlighet att idrotta på skoltid. Hos oss får du utveckla både teoretiska, praktiska och personliga egenskaper. Läs mer om våra idrottstillval här.

Vill du börja på Fria?

Har du precis börjat ettan och är intresserad av att byta till Fria? Vi har ett fåtal platser lediga hos oss. Kontakta vår SYV Petra Sahlin för mer information: 072-159 23 91 / petra.sahlin@laroverken.se

Går du i nian och ska söka till gymnasiet? Gör gärna en intresseanmälan så kontaktar vi dig!

Intresseanmälan


Öppet Hus

16 oktober
19 oktober
6 februari


Kontakt

norrkoping@laroverken.se
011-470 52 00


Våra program

+ Samhällsvetenskap
+ Naturvetenskap

+ Ekonomi
+ Hälsa och ledarskap
+ Handel och administration
+ Restaurang och livsmedel


Ladda ner vår broschyr

Du kan läsa vår broschyr direkt i webbläsaren eller ladda ner den till din dator.

Öppna broschyr