Norrköping Fria Läroverk

För studier och träning

Norrköping Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. Vi brinner för att göra dig till den bästa versionen av dig själv. Vi lägger stort fokus på träning och fysisk aktivitet eftersom vi är övertygade om att det är viktigt för att göra studierna framgångsrika. Forskningsresultat från hela världen stödjer det och visar att den som regelbundet utövar pulshöjande träning ger sig själv de bästa förutsättningarna för att ta sig an olika utmaningar. Som elev hos oss kan du därför räkna med att lägga tid inte enbart på studierna utan också på träning. Välkommen!

Rundtur på skolan

Om skolan

Bild

Information gällande covid-19

Vi följer myndigheternas rekommendationer med anledning av covid-19. Här samlar vi löpande information.

Uppdatering 2021-01-19: Fria Läroverken har beslutat om att förlänga perioden med fjärr- eller distansundervisning med ytterligare en vecka, till och med 29 januari 2021.

Bild

Tack för ditt besök på Gymnasiemässan!

Årets lokala gymnasiemässa genomfördes digitalt den 7-13 november. Tack för att du besökte oss! Vår mässmonter går att ta del av i efterhand här.

Bild

Rundvandring i våra lokaler

Under 2019 flyttade vi in i nyrenoverade lokaler på Kvarngatan 34 för att skapa maximala förutsättningar till studier och träning! Häng med på en rundvandring i våra fina lokaler här.

Bild

Ny rektor på Norrköping Fria Läroverk

Peter Warma tillträder som ny rektor på Norrköping Fria Läroverk. Warma kommer senast från en tjänst som Områdeschef inom Norrköpings kommun och är aktiv inom stadens idrotts- och föreningsliv. Läs mer här.

Bild

Nyhet 2020 – Futsal!

Till hösten 2020 startar vi upp vårt nya träningstillval Futsal i samarbete med Norrköping Futsal Klubb, under förutsättning att intresset är tillräckligt stort.

Läs mer här eller kontakta oss för mer information.

Bild

Fria växer!

Utbildningsföretaget Watma Education AB (som bland annat driver gymnasieskolorna Fria Läroverken), förvärvar nu Kunskapscompaniet AB och breddar därmed verksamheten till att omfatta vuxenutbildning på flera orter i Mälardalen. Förvärvet innebär även att Watma Education tar över Kunskapscompaniets gymnasieskola i Eskilstuna. Läs mer här.

Bild

Restaurangprogrammet stänger läsåret 2020/21

Med anledning av att allt färre ungdomar (16 av drygt 2000 niondeklassare) i Norrköping söker sig till gymnasieskolans Restaurang- och livsmedelsprogram har vi beslutat att stänga programmet från och med läsåret 2020/21. Läs mer här.

Bild

Rekordmånga besök!

I oktober 2019 genomförde vi årets första Öppna Hus där vi hade rekordmånga besökare. Flera hundra personer valde att besöka oss för att höra mer om vårt koncept kring studier och träning. Varmt välkomna tillbaka!

Bild

I höst beställer eleverna sin lunch via Mitt-Käk appen!

Som en del i Frias konceptutveckling gällande studier och träning, ser vi över vår skollunch i samarbete med Mitt Käk. Därför erbjuder vi till hösten en app där eleverna själva bestämmer hur deras egna unika lunchmeny ska se ut för veckan. Läs mer här.

Bild

Säg hej till vår nya skola!

Just nu utvecklas Norrköping Fria Läroverk på flera plan. Framförallt har vi inlett ett arbete med att skapa en skola som är anpassad till vårt koncept om studier och träning. Till hösten 2019 flyttar vi därför till nya lokaler på Kvarngatan 34. Läs mer här.

Bild

Alumnintervju

Sandra Gyllander tränade fotboll och spelade landskamper under studietiden på Fria och var samtidigt ambitiös i skolan. Läs hela intervjun här.

Bild

Dags för gymnasieval?

Varmt välkommen att kontakta eller besöka oss. Du kan också lämna en intresseanmälan så kontaktar vi dig när det är dags för ett Öppet Hus eller något annat event hos oss!

Intresseanmälan


Öppet Hus

26/1 kl. 18.00 (Digitalt)


Kontakt

norrkoping@laroverken.se
011-470 52 00


Våra program

+ Samhällsvetenskap
+ Naturvetenskap

+ Ekonomi
+ Hälsa och ledarskap
+ Handel och administration

Ladda ner vår broschyr

Du kan läsa vår broschyr direkt i webbläsaren eller ladda ner den till din dator.

Öppna broschyr