Vill du elitsatsa på din idrott?

Nationellt Godkänd Idrottsutbildning

Om du vill kombinera dina ambitiösa studier med en elitsatsning på din idrott så har du kommit rätt. På en Nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) får du under tre pass i veckan fokusera på avancerad teknisk och taktisk utveckling inom din idrott. Du tränar på avancerad nivå och läser teoretiska kurser i tränings- och tävlingslära. Totalt avsätts ungefär 500p till din idrottssatsning.

Vi erbjuder följande idrotter

Fotboll: Linköping och Malmö
Innebandy: Karlstad och Linköping
Ishockey (killar): Karlstad
Ishockey (tjejer): Linköping

Hur går ansökningsprocessen till?

För att bli antagen till en NIU-plats behöver du göra en separat ansökan till respektive Specialidrottsförbund samt gå på en uttagning.

1. Ansökan

Du ansöker till Specialidrottsförbundet senast den 1 december året innan du börjar gymnasiet. Ansökningslänkar till respektive idrott hittar du längre ner.

2. Uttagning

Alla som ansökt bjuds in till uttagning och under den får du utöva din idrott och genomföra en intervju för att instruktörerna ska kunna välja ut de elever som anses ha potential att nå nationell elit.

3. Antagning

Efter uttagningen får du ett antagningsbesked. Tänk på att du också måste söka och antas till ett program på skolan för att kunna tillgodose din NIU-plats.

 

Fotboll»Innebandy»Ishockey»

Har du några frågor? Hör gärna av dig till oss!

 

Karlstad: Innebandy: Lina Ek-Segerblom, 072-159 23 74, lina.ek-segerblom@laroverken.se | Madlen Kronberg, 072-159 23 74, madlen.kronberg@laroverken.se och Ishockey: Henrik Loob, henrik.loob@laroverken.se | 073 – 519 29 64
Linköping: Daniel Nyenger, daniel.nyenger@laroverken.se | 070 – 838 37 39
Malmö: Henrik Jönsson, henrik.jonsson@laroverken.se | 072-163 29 95