Samhällsvetenskap

Beteendevetenskap / Samhällsvetenskap

På Samhällsvetenskapsprogrammet erbjuder vi inriktningarna Samhällsvetenskap och Beteendevetenskap. Gemensamt för inriktningarna är att vi arbetar med praktiskt lärande. Här får du göra, inte bara läsa. Inriktningen Samhällsvetenskap är för dig som är intresserad av din omvärld, både lokalt och globalt. Beteendevetenskap är för dig som vill lära dig mer om ledarskap, att arbeta i projekt, självkännedom, gruppdynamik, psykologi och kommunikation.

Studera på Malmö Fria Läroverk?

Vill du börja hos oss eller bara veta mer? Skicka en intresseanmälan!

Intresseanmälan

Inriktningen Beteendevetenskap är för dig som vill lära dig mer om ledarskap, att arbeta i projekt, självkännedom, gruppdynamik, psykologi och kommunikation.

Inriktningen Samhällsvetenskap är för dig som är intresserad av din omvärld, både lokalt och globalt.


Efter gymnasiet

Efter tre år på Fria Läroverken är du redo för högskolan eller universitetet. Du har en god studieteknik och en bred grund som gör att du kan välja på flera olika utbildningar.

Dina tre år på Samhällsvetenskap

Första året

Första året på Samhällsvetenskapsprogrammet (SA), Beteendevetenskap lägger du grunden för din framtid med högskoleförberedande kurser och kurser inom idrotts- och ledarskapsområdet. I kurserna Idrott och hälsa 1 upptäcker du olika delar av idrottsområdet, och genom uppgifter och projekt får du en bred förståelse för idrott som yrkes- och studieområde.

Andra året

Andra året på Samhällsvetenskapsprogrammet (SA), Beteendevetenskap fortsätter du att utvecklas i rollen som ledare inom idrottsvärlden. Med kurser som Ledarskap och organisation samt fortsättning på Idrott och hälsa 1 Specialisering fördjupar du dig i idrotts- och ledarskapsområdet medan du i Moderna språk och val av intresseområde har möjlighet att bredda dig för vidare studier.

Sista året

Tredje året på Samhällsvetenskapsprogrammet (SA), Beteendevetenskap läser du både breddande och fördjupande kurser inom bland annat Psykologi, Filosofi samt Pedagogiskt ledarskap. Genom val av intresseområde och gymnasiearbete formar du din egen utbildning för att uppnå särskild behörighet för högskolan eller en specialisering inom idrott och ledarskap.