Frisör

Hantverksprogrammet

På vårt Hantverksprogram med inriktning ”Frisör, barberare och hår- och makeupstylist” och yrkesutgång ”Frisör” får du utveckla kunskaper inom hår och hårvård. Vi varvar teori med praktiskt arbete genom att arbeta både på dockor, modeller och på riktiga kunder i skolans egen salong. Frisöryrket ställer krav på dig att vara öppen och serviceinriktad, något du tränas i under hela utbildningen. Skolan har ett nära samarbete med branschen och olika leverantörer. Varje läsår bjuder vi in föreläsare från frisörbranschen och går på olika modevisningar. Under din studietid har du minst 15 veckors APL på salong.

Poängplan

Studera på Malmö Fria Läroverk?

Vill du börja hos oss eller bara veta mer? Skicka en intresseanmälan!

Intresseanmälan

VISSTE DU ATT…
…vi erbjuder alla våra frisörelever möjligheten att bli nagelteknolog och ögonfransförlängare?

Dina tre år på Frisör

Första året

Du fokuserar på grunderna inom frisöryrket som ett hantverk. Med kurser som Hantverk introduktion och Frisör 1 upptäcker du olika delar av ditt framtida yrke som frisör. Genom APL, uppgifter och projekt kopplade till branschen skapar du dig en uppfattning om hur arbetslivet kan se ut och fungera.

Andra året

Du läser flera fördjupningskurser inom frisörområdet där du går djupare i ämnet. Samtidigt breddar du dig och utvecklas inom andra områden med kurser som Hantverkskunskap, Frisör 2, 3 och 4, Entreprenörskunskap med bl.a. en stor modevisning, Tradition och utveckling, Formgivning 1 med nagelbyggnad, APL och kundmottagning i Salong Skönheten. Genom val av intresseområde väljer du själv om du vill lära dig mer inom hantverksområdet, skaffa dig högskolebehörighet eller prova på något helt annat som du är intresserad av.

Sista året

Du specialiserar dig inom frisöryrket med fördjupningskurser i exempelvis Frisör 5, Frisör 5 sepcialisering med brud och bröllop där vi gör skolans årliga bröllopsvisning och med en kurs i ögonfransförlängning. För att uppnå verklig yrkeskompetens breddar du dig även med kurser i Material och miljö, APL varje vecka och kundmottagning i Salong Skönheten. Genom ditt val av gymnasiearbete sätter du en egen prägel på din gymnasieutbildning och examen.