Ekonomi

Ekonomi / Juridik

 

Vårt Ekonomiprogram kännetecknas av att vi varierar undervisningen genom att blanda traditionella lektioner med verklighetsbaserade case, studiebesök, gästföreläsningar och andra praktiska övningar. Det gör att du under studietiden förbereds för vidare studier på handelshögskola eller universitet och att du får en inblick i de olika yrken som en ekonomiutbildning kan leda till. Vårt Ekonomiprogram är certifierat som en diplomerad gymnasieekonomutbildning. Det innebär att du som läser programmet har möjlighet att bli diplomerad gymnasieekonom – en merit på ditt CV som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden.Diplomerad Gymnasieekonom

Poängplan

Studera på Malmö Fria Läroverk?

Vill du börja hos oss eller bara veta mer? Skicka en intresseanmälan!

Intresseanmälan

Efter gymnasiet

Efter studenten kan du söka till utbildningar som ger dig en examen som:

  • Civilekonom (ekonomichef)
  • Redovisningskonsult (revisor)
  • Ekonom (controller)
  • Jurist (advokat, åklagare)
  • Fastighetsmäklare
  • Marknadsförare (marknadskoordinator, marknadschef)

Dina tre år på Ekonomi

Första året

Våra nya elever börjar hos oss och vi introducerar dem i skolan med ett antal introduktionsdagar där vi har workshops, föreläsningar och samarbetsövningar. Det första året på Ekonomiprogrammet innebär att eleverna läser kärnämnen tillsammans med Företagsekonomi 1.

Andra året

Uttagning till skolambassadör. En skolambassadör väljs från varje klass och årskurs. Denna är skolans ansikte utåt och hjälper till vid gymnasiemässa, Öppna hus mm. Eleverna läser nu fler ekonomiämnen och kan välja att inrikta sig mot antingen Ekonomi eller Juridik. Nu väljs även Intressepaket, alltså 200 p i olika intressanta kurser som kan är anpassade till programmet. Under detta år brukar vi också göra studiebesök på olika företag.

Sista året

Gymnasiearbetet 100p startas upp och ska vara klart under året. Nu drar också det stora UF-året igång med moment som starta, driva och utveckla. Under UF-mässan på Emporia köpcenter får eleverna chansen att visa upp och sälja sina varor eller tjänster. Nu får också de elever som klarar kriterierna för Diplomerad Gymnasieekonom sina Diplom lagom till studenten. Det sista året brukar vi göra en studieresa till Kiviks Musteri eller något annat intressant företag.

Läs mer om de tre åren