intervjuporträtt
Föregående
Nästa

Saleh Haffar

Saleh Haffar läser sitt första år på Fria och gillar sitt gymnasieval. Han trivs på skolan och kombinerar sina studier med träning.

Hur gick tankarna när du skulle göra ditt gymnasieval, varför valde du Fria?
När jag skulle söka till gymnasiet visste jag att jag dels var intresserad att Naturvetenskapsprogrammet och dels Fotboll. Därför valde jag att söka till Fria, ett perfekt val för mig som ville kombinera studier och träning.

Hur trivs du på skolan?
Jag trivs väldigt bra. Lärarna på skolan är väldigt bra och jag har fått många nya vänner här. Alla på skolan är hjälpsamma och trevliga mot varandra. Det är en bra gemenskap på Fria.

Gemenskap går ofta hand i hand med traditioner på gymnasiet. Vilka traditioner finns det på Fria?
Det finns flera traditioner på skolan. När man börjar i ettan anordnas exempelvis introduktionsdagar för att man ska få lära känna varandra ordentligt. Under året firar vi också FN-dagen, då bjuder skolan in olika föreläsare. Sedan vid jul pyntas skolan och vi äter julmat tillsammans.

Vad är det bästa med Fria?
Det är att vi elever får hjälp när vi behöver det. Lärarna har väldigt bra genomgångar på sina lektioner och anpassar undervisningen efter varje enskild elev. Skolan erbjuder exempelvis studiehjälp i matte och det tycker jag är väldigt bra.

Skulle du rekommendera Fria till andra?
Ja, jag skulle rekommendera skolan till andra. Särskilt om man letar efter en skola med bra lärare som har tid för sina elever.

Du spelar fotboll på skoltid. På vilket sätt hjälper träningen dig i ditt skolarbete?
Träningen gör att jag orkar mer i skolan. Jag blir piggare helt enkelt. Vi som går fotbollsprofil på skolan tränar två förmiddagspass i veckan på Kulladals IP och i Kombihallen. Det är ett skönt sätt att starta skoldagen på.