Malmö Fria Läroverk

För studier och träning

Malmö Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. Vi brinner för att göra dig till den bästa versionen av dig själv. Vi lägger stort fokus på träning och fysisk aktivitet eftersom vi är övertygade om att det är viktigt för att göra studierna framgångsrika. Forskningsresultat från hela världen stödjer det och visar att den som regelbundet utövar pulshöjande träning ger sig själv de bästa förutsättningarna för att ta sig an olika utmaningar. Som elev hos oss kan du därför räkna med att lägga tid inte enbart på studierna utan också på träning. Välkommen!

Bild

Information gällande covid-19

Vi följer myndigheternas rekommendationer med anledning av covid-19.

Här samlar vi löpande information.

Bild

Ansökan till NIU har öppnat

Vill du elitsatsa på Fotboll? Nu har ansökan till vår Nationellt Godkända Idrottsutbildning i Fotboll öppnat. Ansökan stänger den 1 december.

Mer information samt ansökningslänk hittar du här.

Bild

Vi expanderar!

Malmö Fria Läroverk genomgår nu flera större ombyggnationer för att möta det ökade intresset som finns för att studera vid skolan. Läs mer här.

Bild

Hockey på skoltid?

Vi fortsätter satsa på vårt träningstillval Ishockey. I höst erbjuds vår hockeyutbildning i samarbete med både Malmö Redhawks och Limhamn Hockey!

Läs mer här.

Bild

Vi satsar på skolmaten

Som en del i vår konceptutveckling gällande studier och träning, har vi lanserat en app där eleverna själva bestämmer hur deras egna unika lunchmeny ska se ut för veckan. Läs hela artikeln här.

Bild

Rekordmånga besök!

I november genomförde vi årets första Öppet Hus där vi hade rekordmånga besökare. Flera hundra personer valde att besöka oss för att höra mer om vårt koncept kring studier och träning. Varmt välkomna tillbaka!

Bild

”På Fria är det fokus på arbetsro och eget ansvar. Vi har en bra kontakt med våra lärare för att kunna nå våra mål i studierna.”

Ines Vujica, elev

Bild

”Vi arbetar med tydliga mål och regler för att skapa större motivation och öka tryggheten för alla elever i klassrummet.”

Sofia Svarvell, lärare

Bild

”På Fria får man det stöd man behöver. Lärarna finns alltid tillgängliga för oss elever.”

Mawade Mardeni, elev

Bild

Alumnintervju

När Samuel Gockel började på Fria satte han tidigt upp ambitiösa mål i förhoppning om att många dörrar skulle öppna sig efter gymnasiet. Idag driver han en egen organisation i Uganda som han ägnar all sin tid åt. Läs hela intervjun här.

Bild

”Att kombinera skolan med idrott och träning funkar väldigt bra för mig.”

Oliver Gabrielsson, elev

Bild

”Jag har idrottstillvalet Fys och hälsa på schemat. Det gör mig mer fokuserad på plugget.”

Oliver Sjögren, elev

Dags för gymnasieval?

Varmt välkommen att kontakta eller besöka oss. Vår Studie- och yrkesvägledare heter Michelle Zapt och hon svarar gärna på dina eventuella frågor om gymnasievalet. Hon nås på 0721 67 26 34 eller michelle.zapt@laroverken.se.

Du kan också lämna en intresseanmälan så kontaktar vi dig när det är dags för ett Öppet Hus eller något annat event hos oss!

Intresseanmälan


Öppet Hus

12 november
18 november (digitalt)
28 januari
3 februari (digitalt)

Vi förhåller oss till myndigheternas rekommendationer och reserverar oss därför för eventuella förändringar i vårt program.


Kontakt

040-650 75 50
malmo@laroverken.se


Våra program

+ Samhällsvetenskap
+ Naturvetenskap

+ Ekonomi
+ Barn och fritid
+ Frisör

+ Hotell och Turism

 

Ladda ner vår broschyr

Du kan läsa vår broschyr direkt i webbläsaren eller ladda ner den till din dator.

Öppna broschyr