Malmö Fria Läroverk

För studier och träning

Malmö Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. Vi brinner för att göra dig till den bästa versionen av dig själv. Vi lägger stort fokus på träning och fysisk aktivitet eftersom vi är övertygade om att det är viktigt för att göra studierna framgångsrika. Forskningsresultat från hela världen stödjer det och visar att den som regelbundet utövar pulshöjande träning ger sig själv de bästa förutsättningarna för att ta sig an olika utmaningar. Som elev hos oss kan du därför räkna med att lägga tid inte enbart på studierna utan också på träning. Välkommen!

Om skolan

Rundvandring

Bild

Information gällande covid-19

Vi följer myndigheternas rekommendationer med anledning av covid-19. Här samlar vi löpande information.

Uppdatering 2021-01-19: Fria Läroverken har beslutat om att förlänga perioden med fjärr- eller distansundervisning med ytterligare en vecka, till och med 29 januari 2021.

Bild

Anders Wramnell blir ny rektor på Malmö Fria Läroverk

Anders Wramnell är namnet på Malmö Fria Läroverks nya rektor när nuvarande rektor Ove Tunhav går i pension vid årsskiftet. Läs mer här.

Bild

Rundvandring i våra ombyggda lokaler

Under 2020 renoverar och bygger vi om våra lokaler för att skapa maximala förutsättningar till studier och träning! Häng med på en rundvandring i våra fina lokaler här.

Bild

Vi startar esportsutbildning med Malmö FF

I augusti 2021 startar Malmö Fria Läroverk tillsammans med Malmö FF, Sveriges första renodlade FIFA-akademi med inriktning på det populära tv-spelet. Esport blir därmed ett nytt träningstillval på Malmö Fria Läroverk. Läs mer här och här.

Bild

Ansökan till NIU har öppnat

Vill du elitsatsa på Fotboll? Nu har ansökan till vår Nationellt Godkända Idrottsutbildning i Fotboll öppnat. Ansökan stänger den 1 december.

Mer information samt ansökningslänk hittar du här.

Bild

Vi expanderar!

Malmö Fria Läroverk genomgår nu flera större ombyggnationer för att möta det ökade intresset som finns för att studera vid skolan. Läs mer här.

Bild

Hockey på skoltid?

Vi fortsätter satsa på vårt träningstillval Ishockey. From hösten 2020 erbjuds vår hockeyutbildning i samarbete med både Malmö Redhawks och Limhamn Hockey!

Läs mer här.

Bild

Vi satsar på skolmaten

Som en del i vår konceptutveckling gällande studier och träning, har vi lanserat en app där eleverna själva bestämmer hur deras egna unika lunchmeny ska se ut för veckan. Läs hela artikeln här.

Bild

Rekordmånga besök!

I november 2019 genomförde vi årets första Öppet Hus där vi hade rekordmånga besökare. Flera hundra personer valde att besöka oss för att höra mer om vårt koncept kring studier och träning. Varmt välkomna tillbaka!

Bild

”Vi arbetar med tydliga mål och regler för att skapa större motivation och öka tryggheten för alla elever i klassrummet.”

Sofia Svarvell, lärare

Bild

Alumnintervju

När Samuel Gockel började på Fria satte han tidigt upp ambitiösa mål i förhoppning om att många dörrar skulle öppna sig efter gymnasiet. Idag driver han en egen organisation i Uganda som han ägnar all sin tid åt. Läs hela intervjun här.

Bild

”Jag har idrottstillvalet Fys och hälsa på schemat. Det gör mig mer fokuserad på plugget.”

Oliver Sjögren, elev

Dags för gymnasieval?

Varmt välkommen att kontakta eller besöka oss. Vår Studie- och yrkesvägledare heter Michelle Zapt och hon svarar gärna på dina eventuella frågor om gymnasievalet. Hon nås på 0721 67 26 34 eller michelle.zapt@laroverken.se.

Du kan också lämna en intresseanmälan så kontaktar vi dig när det är dags för ett Öppet Hus eller något annat event hos oss!

Intresseanmälan


Öppet Hus

28 januari kl. 17-19 (ev fysiskt – vi återkommer med besked)

3 februari kl. 18:00 (digitalt)


Vi förhåller oss till myndigheternas rekommendationer och reserverar oss därför för eventuella förändringar i vårt program. Under våra Öppna Hus begränsar vi antalet besökare i våra lokaler. Skulle väntan uppstå finns personal tillgängliga även utanför entrén.


NIU-uttagningar i Fotboll

Uttagning 1 – 4/12 kl. 8-14 i Kombihallen
Uttagning 2 – 14/12 08-11.45 i Kombihallen
Uttagning 3 – 11/1 08-11.45 i Kombihallen samt på skolan för intervjuer


Kontakt

040-650 75 50
malmo@laroverken.se


Våra program

+ Samhällsvetenskap
+ Naturvetenskap

+ Ekonomi
+ Barn och fritid
+ Frisör

+ Hotell och Turism

 

Ladda ner vår broschyr

Du kan läsa vår broschyr direkt i webbläsaren eller ladda ner den till din dator.

Öppna broschyr