Fys och hälsa


Fys och hälsa är träningstillvalet som passar alla! Oavsett om du tränar för hälsans skull eller siktar på en karriär som personlig tränare eller elitidrottare så är Fys och hälsa något för dig. Våra duktiga instruktörer hjälper dig att lägga upp ett träningsprogram utifrån dina förutsättningar och mål. Här finns utrymme för både styrke- och konditionsträning. Du får också en teoretisk grundutbildning kring kroppen och träning.

Två förmiddagspass i veckan vigs åt träning och träningslära. De praktiska lektionerna hålls på gym där du tränar efter ett individuellt utformat träningsprogram. De praktiska passen varvas med teori kring träningslära, teknik, uppbyggnad av träningsprogram, kost, med mera.

Redan tidigt börjar vi öva på riktiga kunder som vill få hjälp med sin träning. Vi har ett gott samarbete med de övriga träningstillvalen på skolan och där du som Fys och hälsa elev är en viktig resurs då det gäller att sätta ihop individuellt anpassade träningsprogram till andra elever.

I årskurs tre kommer du få möjlighet att ansöka om att gå en licensieringskurs, The Academy PT steg 1. Kursen utgår från The Academys kursplan och material och är första steget av tre på vägen att bli PT. Undervisningen och examinationen sker på skolan och vid godkänt licensieringsprov erhålles licensen. Det innebär att du efter gymnasiet själv kan gå vidare direkt till The Academys PT steg 2 och 3 om du tycker PT är ditt framtida yrkesval.

Ansvarig på skolan för Fys och hälsa är Fredrik Gundmark som har många års erfarenhet inom träning och friskvård.


Träningstillval
Fys och hälsa är ett av våra träningstillval. Sök till ett av våra program via gymnasieantagningen och ange Fys och hälsa som ditt tillval/inriktning