Träningstillval


För oss är det viktigt att du hittar den träningsform som passar dig bäst. På Linköping Fria Läroverk finns därför något för alla. Hos oss får du träna på skoltid för att utveckla både teoretiska, praktiska och personliga egenskaper.

Så här fungerar det

Profil
För dig som vill kombinera studier med ett intresse för hälsa, idrott och träning.

Vi erbjuder två till tre pass i veckan och du väljer idrottskurser som ditt individuella val (200 p). Kurserna fokuserar på en kombination av teori och praktik inom den träningsform du väljer.
I Linköping erbjuder vi följande: Fotboll Fys och hälsa | Handboll | Innebandy


NIU (Uttagning krävs)
För dig som vill kombinera studier med en elitsatsning på din idrott.

Vi erbjuder två till tre pass i veckan och du läser specialidrottskurser i programfördjupningen samt i det individuella valet (ca 400 p). Utbildningen fokuserar på avancerad teknisk och taktisk utveckling inom din valda idrott.
I Linköping erbjuder vi följande: Fotboll | Fäktning (Nyhet!) Handboll | Innebandy Ishockey (tjejer)

Till NIU krävs en separat ansökan som ska ha skickats in senast den 1 december. Läs mer och ansök här.


Träningsgrupp
För dig som vill träna för att må bättre och prestera bättre i skolan, utan att det kopplas till kurser och betyg.

Du tränar två till tre morgonpass i veckan på skoltid, men utanför poängplaner och utan betygssättning. Du får utnyttja alla fördelar som pulshöjande träning ger med en fantastisk möjlighet att bli en ännu bättre version av dig själv. Du offrar några sovmorgnar men du vinner mer stresstålighet, kreativitet, fokus och förmåga till anpassning. Läs mer här.