Fys & hälsa


Inriktningen Fys & hälsa är för dig som är generellt intresserad av träning/ hälsa/ friskvård och vill kombinera det med gymnasiestudier.

Två förmiddagspass i veckan vigs åt träning och träningslära. De praktiska lektionerna hålls på gym där du tränar efter ett individuellt utformat träningsprogram. De praktiska passen varvas med teori kring träningslära, teknik, uppbyggnad av träningsprogram, kost, med mera.

Redan tidigt börjar vi öva på riktiga kunder som vill få hjälp med sin träning. Vi har ett gott samarbete med de övriga idrotterna på skolan och där du som Fys & hälsa elev är en viktig resurs då det gäller att sätta ihop individuellt anpassade träningsprogram till andra elever.

I årskurs tre kommer du få möjlighet att ansöka om att gå en licensieringskurs, The Academy PT steg 1. Kursen utgår från The Academys kursplan och material och är första steget av tre på vägen att bli PT. Undervisningen och examinationen sker på skolan och vid godkänt licensieringsprov erhålles licensen. Det innebär att du efter gymnasiet själv kan gå vidare direkt till The Academys PT steg 2 och 3 om du tycker PT är ditt framtida yrkesval.

Ansvarig på skolan för Fys & hälsa är Fredrik Gundmark som har många års erfarenhet inom träning och friskvård. Vi samarbetar med Collegium Sportcenter.


Profil
Fys och hälsa är en av våra lokala idrottsprofiler. Sök till ett av våra program via gymnasieantagningen och ange Fys och hälsa som ditt tillval/inriktning.