Träning på skoltid


För oss är det viktigt att du hittar ditt sätt att orka hela vägen. På Linköping Fria Läroverk finns därför något för alla och vi utgår från att du går hos oss både för att studera och för att träna. Här kan du därför bli allt ifrån en beteendevetare med extra kunskaper om hur du tränar dig själv och andra, till en elithockeyspelare med ekonomiutbildning. Eller så vill du helt enkelt träna för att förbättra dina studieresultat.

Så här fungerar det

Profil
För dig som vill kombinera studier med ett intresse för hälsa, idrott och träning.

Du tränar två pass i veckan och väljer idrott som ditt individuella val (200 p). Idrottsutbildningen fokuserar på grundläggande teknisk och taktisk utveckling inom den idrott du väljer.
I Linköping erbjuder vi följande idrotter: Fotboll Fys och hälsa | Handboll | Innebandy Ishockey


NIU (Uttagning krävs)
För dig som vill kombinera studier med en elitsatsning på din idrott.

Du ägnar två till tre tillfällen i veckan åt din idrott och läser idrottskurser i programfördjupningen samt i det individuella valet (ca 500 p). Utbildningen fokuserar på avancerad teknisk och taktisk utveckling inom din valda idrott.
I Linköping erbjuder vi följande idrotter: Fotboll | Handboll | Innebandy Ishockey (tjejer)

Till NIU krävs en separat ansökan som ska ha skickats in senast den 1 december. Läs mer och ansök här.


Träningsgrupp (Nyhet)
För dig som vill träna för att må bättre och prestera bättre i skolan, utan att det kopplas till kurser och betyg.

Du tränar två till tre morgonpass i veckan på skoltid, men utanför poängplaner och utan betygssättning. Du får utnyttja alla fördelar som pulshöjande träning ger med en fantastisk möjlighet att bli en ännu bättre version av dig själv. Du offrar några sovmorgnar men du vinner mer stresstålighet, kreativitet, fokus och förmåga till anpassning. Läs mer här.


Har du frågor om våra idrottsutbildningar?

Vänligen kontakta:
Daniel Nyenger
daniel.nyenger@laroverken.se
0708-38 37 39