Så här arbetar vi


Det är något speciellt med Fria. När du kommer hit kan du känna det direkt. Det handlar om vår helhetssyn på dig som elev, vår syn på undervisningen och om vår skolkultur. Vi har ett sätt att arbeta som bygger på att vi vill utbilda hela dig, utbilda dig för livet. Eftersom vi vill att du ska lyckas med det, arbetar vi med följande viktiga punkter.

Trygghet och studiero

För att du ska lyckas under din gymnasietid krävs trygghet och studiero. Därför lägger vi stort fokus på såväl klassrumskultur som strukturerade lektionsupplägg. Ofta med akademisk prägel och gärna i samarbete med närliggande universitet och högskolor. Hos oss ska det alltid vara ordning och reda på lektionerna.

Varierad undervisning

Ordning och reda är viktigt men vi nöjer oss inte med det. För att du ska utveckla hela dig och de förmågor som krävs för att ta en aktiv del i samhället krävs variation och kreativitet i undervisningen. Ingen metod är bäst jämt, därför kommer du möta  allt från rena föreläsningar till lekfulla gruppuppgifter. Från det digitala, moderna till papper och penna. Merparten av lektionerna är längre än vad du är van vid från grundskolan, vilket ökar möjligheten att jobba klart med dina uppgifter under lektionen.

Träning

Sist men inte minst. Forskningen pekar entydigt åt samma håll. En person som regelbundet utmanar sin kropp med pulshöjande träning skördar oerhörda  vinster. Träningen gör hjärnan mer stresstålig, kreativ, fokuserad och anpassningsbar. Kort sagt, kombinationen av studier och träning är oslagbar för att du ska få ut det bästa av dig själv. Därför erbjuder vi alla våra elever möjlighet att träna på skoltid.