Skolan


Karlstad Fria Läroverk är en gymnasieskola som brinner för att locka fram det bästa ur varje elev, och vi har en tydlig syn på hur det ska gå till. Vi erbjuder trygghet och studiero, och lägger stort fokus på idrott och träning eftersom vi är övertygade om att det är oerhört viktigt för att göra studierna framgångsrika.

Vår ambition är att vara en skola som ligger i framkant på utvecklingen – som inte bara gör som man alltid har gjort utan som tar till sig ny forskning och teknik för att göra undervisningen och lärandet bättre och mer stimulerande. Men först och främst är vi fokuserade på kvalitet. Vi är nämligen övertygade om att det inte finns några genvägar för skolor som vill bli uppskattade och framgångsrika; det är kvaliteten på undervisningen som är nyckeln till ett framgångsrikt lärande för våra elever. Och vi vet att våra lärares skicklighet är den enskilt viktigaste faktorn för våra elevers framgång.

– Det bästa med den här skolan är stämningen och den gemenskap som vi har mellan personal och elever. Den öppenhet och värme som finns här tror jag är unik.
Jan Ohlsson, rektor

Våra traditioner

Kickoff – med våra ettor någon gång under de första veckorna
Utmaningen – terrängtävling för idrottarna
SHL-match – vi går på hockey med alla våra elever
Dreamhack – med E-sport
Julstämning – en dag i julens tecken innan vi går på jullov
FriaLan – arrangeras på skolan varje år
Mösspåtagning – ceremoni med våra blivande studenter