Innebandy


LIU

Träningen på Karlstad Fria Läroverks lokala idrottsutbildning i innebandy bedrivs på skolan och är anpassad för att du ska utveckla din individuella förmåga. I den lokala idrottsutbildningen ingår två förmiddagspass i veckan där praktik blandas med teori och fysträning. All träning genomförs i Karlstad Innebandyarena.

Vi strävar efter att ha en god och nära relation till alla klubbar i Karlstad med omnejd. Du som spelare skall känna att vi jobbar för dig och att vi arbetar för en optimal miljö för din bästa utveckling. De klubbar som representeras av våra spelare blir självfallet extra viktiga för oss. Vi är alternativet där du ska kunna spela kvar i ditt klubblag, få tid för återhämtning, kompisar och skola. Detta i kombination med din innebandysatsning.

Du kan kombinera innebandyn med programmen Barn och fritid, Samhäll, Natur, Ekonomi och Teknik (från och med hösten 2019). Du söker till programmet och anger innebandy som ditt tillval/inriktning.


NIU

Karlstad Fria Läroverk är utvald till certifierat NIU (Nationellt idrottsutbildning) i Innebandy. Detta innebär att vi erbjuder en kvalitetssäkrad utbildning som ger dig möjligheter att utvecklas till elitspelare.

Vi är certifierade av Svenska innebandyförbundet och samarbetar dessutom med Värmlands Innebandyförbund. Tillsammans med eleven och föreningen jobbar vi för att skapa en så optimal miljö som möjligt i förberedelserna för en framtid som elitidrottare.

NIU har huvudsakligt ansvar för innebandyspelarna inom sitt NIU-område, och eleverna som går där ska bedömas ha chans att tillhöra nationell elit som seniorspelare. Eleverna ges plats efter särskilda uttagningar. Våra uttagningar ligger i slutet av december eller i början av januari. En uttagningsdag arrangeras för tjejer och en dag för killar. De sökande som bedöms ha förutsättningarna erbjuds plats till skolans NIU-utbildning.

Tänk på att du måste göra en programansökan till skolan utöver din NIU-ansökan som du gör på Svenska innebandyförbundets webbsida. NIU kan kombineras med alla skolans program men på El- och Energiprogrammet och Teknikprogrammet får du ett personligt schema med ett specialupplägg för att kunna kombinera studierna med din idrottssatsning.

Länk till NIU-ansökan

Träningen bedrivs i Karlstad Innebandyarena och är anpassad för att du ska utveckla din individuella förmåga. I idrottsutbildningen ingår tre förmiddagspass i veckan där praktik blandas med teori och fysträning. Som elev har du tillgång till idrottshall, teorisal samt gym.

Karlstad Fria Läroverk har även sjukgymnaster som tar hand om dig om du skadas eller behöver program och rådgivning i din rehab.
Skolans målsättning är att varje år ta emot 12–14 elever jämnt fördelat mellan könen.

Instruktörer
Lina Segerblom
Madlen Karlsson
Carl-Ola Petersson
Alexander Hellqvist