intervjuporträtt
Föregående
Nästa

Ella Johansson

Ella Johansson studerar på Karlstad Fria Läroverk och är ambitiös med både studier och träning. Förra läsåret vann hon fina priser för sitt UF-företag som hon numera arbetar med vid sidan av sin satsning på studier och innebandy.

Varför valde du Fria?
– För att jag ville kombinera mina studier med träning. Två saker jag ville lägga ner mycket tid på helt enkelt.

Du satsar ordentligt på skolan samtidigt som du spelar innebandy. Hur fungerar det att kombinera skolan med träningen?
– Jag tycker att det fungerar jättebra, Fria ger mig förutsättningarna som behövs. Det krävs såklart också en del planering för att hinna med allt men genom en dialog med både skolan och laget är det inga problem.

Kommande år ska du spela i högsta serien i innebandy. Vad betyder idrotten för dig?
– Jag har spelat innebandy sedan jag var sex år och jag spelar än idag för att jag tycker att det är roligt. Jag älskar också att utmanas och tävla så att nu få chansen att spela i högsta ligan ska bli en otroligt rolig utmaning.

Vad motiverar dig att vara ambitiös i skolan?
– Jag försöker alltid göra så bra som jag kan. Att då också nå bra resultat är såklart både roligt och motiverande. Jag trivs på Fria, både med lärare och själva omgivningen och det motiverar
mig verkligen. Att samtidigt gå i en idrottsklass där alla brinner för sin idrott är underbart, det ger mig energi i skolarbetet.

Förra året vann du och din kompis Johanna Brink ”Årets företag” på den regionala UF-mässan för att sedan vinna både Superhjältestipendiet och komma på andra plats i kategorin ”Årets tjänst” på riksfinalen i UF. Berätta om den satsningen!
– Redan under första UF-lektionen hade jag och Johanna bestämt att vi vill göra något gediget under UF-året, men från början var det inget mer än jag, Johanna och våra idéer. Även om vi trodde på vår affärsidé hade vi inga förväntningar på att någon annan skulle göra det. Vi hade heller aldrig kunnat tro att det skulle gå så bra som det tillslut gjorde. Först när vi förstod att andra faktiskt trodde på vår idé insåg vi att det var bäst att våga testa och ta chansen, vilket blev en viktig faktor för att vi skulle lyckas med det vi gjorde. När vi väl bestämde oss för att satsa var det bara att köra. Vi la ner mycket tid på satsningen.

Hur arbetar ni med företaget idag? Vilka är målen med företaget?
– Idag arbetar vi så mycket vi bara kan, kombinerat med skolan såklart. Vi fortsätter leta kunder, utveckla vårt sortiment samt bredda vår marknadsföring och vårt företag. Målen närmast är att
starta ett aktiebolag innan 2020, bli konkurrenskraftiga och nå ut till fler kunder i landet.

Hur ser du på framtiden? Hur ser dina planer ut med skolan, företaget och innebandyn?
– Efter gymnasiet är min förhoppning att kunna spela innebandy på en fortsatt hög nivå och utmanas samtidigt som jag fortfarande vill ha roligt. Jag vet att jag vill läsa vidare också, frågan
är bara vart och när. Vad det gäller företaget får framtiden visa vägen.