intervjuporträtt
Föregående
Nästa

Adina Alfredsson

Adina Alfredsson har tidigare studerat på Karlstad Fria Läroverk och har sedan studenten fortsatt kombinera studier och träning. Idag studerar hon Civilekonomprogrammet på Karlstads universitet och elitsatsar på Innebandy i Karlstad IBF.

Du har gymnasial erfarenhet av att kombinera studier och träning men hur känns det att göra det på universitetsnivå?
Hittills har det funkat väldigt bra. Vissa perioder kan det vara lite jobbigt och mycket men det viktigaste är att planera och börja med saker i tid så löser sig det mesta.

Du är antagen till Karlstads elitidrottsuniversitet, vad innebär det?
Om man läser ett program på Karlstad universitet och har någon slags landslagsmerit så kan man bli antagen till det. Vi som är antagna får speciellt studiestöd, exempelvis kan vi få hjälp med att flytta en tenta om det skulle köra ihop sig. Elitidrottsuniversitetet är verkligen något jag rekommenderar till andra som vill fortsätta att kombinera studier och träning efter de tre åren på Fria.

Vad minns du starkast från tiden på Fria?
Alla underbara klasskamrater och sammanhållningen vi hade både i klassen och i innebandyn. Fria var ett perfekt gymnasieval för mig.

Vad var det bästa med Fria?
Att få kombinera studier och innebandy. Det var kul att alla klasskamrater var på samma plan som en själv. Dessutom fick man jättebra stöd från lärarna både när det gällde både innebandyn och pluggandet.

Tycker du att du har haft/har nytta av att träna under studietiden?
Ja det tycker jag! Jag älskar att träna och det är väldigt skönt att avbryta dagen med att träna och tänka på något annat. Då kan man sedan fokusera på plugget igen utan att bli alldeles för trött.

Bild: Karlstad IBF