Samhällsvetenskap

Medier, information och kommunikation

På Samhällsvetenskapsprogrammet arbetar vi mycket med praktiskt lärande. Här får du göra, inte bara läsa. Programmet passar dig som vill lära dig mer om ledarskap, att arbeta i projekt, självkännedom, gruppdynamik, psykologi och kommunikation. Hos oss får du läsa kurser inom media, beteendevetenskap och samhällsvetenskap vilket ger dig en bredd av kunskaper och färdigheter

Studera på Karlshamn Fria Läroverk?

Vill du börja hos oss eller bara veta mer? Skicka en intresseanmälan!

Intresseanmälan

Programmet passar dig som är intres­serad av samhällsfrågor och vill bli bra på att kommunicera både i text och i bild. Att veta hur samhället fungerar och hur du för ut information på smartast sätt är en bra grundpelare att stå på. Under utbildningen utvecklar du ditt skrivande och visar upp det du gör i olika digitala medier. Genom våra ”skarpa projekt” ute i ”verkliga” livet, lär du dig att använda dina kunskaper och komma i kontakt med yrkesgrupper och branscher inom din inriktning.

Dina tre år på Samhällsvetenskap

Första året

Första året utforskar du vilka olika yrken som finns inom medievärlden. Du lär dig hantera digitala medier genom att prova olika programvaror och tekniker. Du övar också upp din studieteknik inför studier på högskolor och universitet och provar på de olika yrkesrollerna inom media som gör dig för­beredd på det du siktar på att jobba med senare i livet.

Andra året

Under andra året utvecklar du ditt sätt att kommunicera, argumentera, tänka, debattera och analysera. Du lär dig mer om vilka lagar och regler som gäller inom media. Genom att välja intresseområde, kan du även fördjupa dig ytterligare.

Sista året

Under tredje året jobbar du med ett gymnasiearbete som har koppling till det du vill jobba med framöver. Programmets ämnen knyts samman med reportageuppdrag eller reportageresor som gör dig väl förberedd för yrkeslivet.