Estetiska

Estetik och media

Vårt Estetiska program är för dig som vill lära dig mer om digitala medier och att kommunicera med digitala verktyg. Ledord för utbildningen är foto, film och ljud, grafisk design och webbdesign. Vi lägger stor vikt vid praktiskt lärande. Här får du göra, inte bara läsa, och under dina tre år kommer du att bygga upp en portfolio med arbetsprover som du kan använda när du söker jobb eller till specialutbildningar.

Studera på Karlshamn Fria Läroverk?

Vill du börja hos oss eller bara veta mer? Skicka en intresseanmälan!

Intresseanmälan

Dina tre år på Estetiska

Första året

Under det första året jobbar du skapande i olika digitala former, med fokus på att hitta ditt eget uttryck i text och bild. Du läser kurser inom digitalt skapande och fotografering. Du får också träffa personer som redan jobbar i mediebranschen genom till exempel studiebesök och mässor, som kan ge en bättre inblick i branschens förutsättningar.

Andra året

Andra året jobbar du med medieproduktion på schemat. Här får du förståelse för hur mediebranschen fungerar och du utveck­lar dina kunskaper inom de digitala verktyg som branschen an­vänder. Du får också möjlighet att utveckla dina talanger och ditt eget uttryckssätt ännu mer. Dessutom fortsätter du att läsa olika högskoleförberedande kurser inom exempelvis engelska och svenska.

Sista året

Sista året har du möjlighet att själv välja inriktning för din utbildning genom olika val och gymnasiearbete, som är en fördjupning inom dina intressen och framtidsplaner.