intervjuporträtt
Föregående
Nästa

Marcus Paulsson

Hockeyproffset Marcus Paulsson är skolans nya hockeyinstruktör från och med hösten 2019. Marcus har spelat hockey både i SHL och runt om i Europa. Han har bland annat vunnit två SM-guld med Färjestads BK och spelat i Landslaget.

Hur känns det att börja på skolan?
Nervöst men roligt.

Vad kommer du kunna bidra med på skolan?
Förutom själva träningen så hoppas jag kunna hjälpa eleverna med den mental biten. Träning är inte alltid det viktigaste för alla kan träna. Att bli bra handlar mer om att hitta tron på sig själv att man kan och vill. Det hoppas jag kunna hjälpa eleverna med. Jag har haft både framgångar och motgångar under min karriär som professionell hockeyspelare. Den erfarenheten kommer jag kunna lära ut till ungdomarna. Lära dem att hantera press och krav vilket är viktigt rent generellt, även utanför hockeyrinken.

Kommer du jobba heltid på skolan?
Nej, jag är fortfarande hockeyspelare och satsar fortfarande på det. Nu spelar jag i Mörrum som är min moderklubb. Det innebär att jag kommer träna tillsammans med eleverna eftersom jag fortfarande är aktiv.

Vad vill du uppnå som instruktör på skolan?
Jag vill inspirera de som valt hockeylinjen. Eleverna ska känna en glädje av att träna tillsammans med mig. Ta en dag i taget och utvecklas sakta men säkert. Jag ser verkligen fram emot att komma igång och hoppas och tror att det kommer bli riktigt bra.