intervjuporträtt
Föregående
Nästa

Alicia Liljeroos

Alicia Liljeroos läser sitt första år på Karlshamn Fria Läroverk och är nöjd med sitt gymnasieval. Hon trivs bra och uppskattar särskilt stämningen och gemenskapen på skolan.

Hur gick tankarna när du skulle göra ditt gymnasieval, varför valde du Fria?
Jag hade hört bra saker om skolan och lärarna och jag visste redan då att jag ville bli frisör och därför blev Fria ett självklart val. Att jag kunde kombinera studier och träning var ett extra plus.

Hur trivs du på skolan?
Jag trivs väldigt bra. Jag känner mig trygg här och det finns alltid finns någon lärare som rör sig runtom i skolan och bland oss elever. Stämningen och gemenskapen är väldigt bra på skolan.

På vilket sätt är stämningen och gemenskapen bra?
Jag har fått en bra relation med lärarna och lärt känna eleverna här snabbt, även de som jag inte läser med. Att man känner varandra gör rasterna roligare.  Det är extra kul att lärare och elever kan umgås, man får en bra relation med dem och det underlättar skolgången på många olika sätt.

Vad är det bästa med Fria?
Maten, varje dag får vi äta lunch på olika restauranger på stan. En annan bra sak är att lektionerna är längre än vad de var på högstadiet. Vi har sammanhållna lektionspass och jag tycker att man lär sig mer, förstår bättre och hinner mer i skolan tack vare det. Det är bra att man varvar teoretiskt och praktiskt i skolan också.

Skulle du rekommendera Fria till andra?
Ja, absolut!

Tränar du någon idrott på skolan?
Ja jag har Fys och hälsa som idrottsprofil. Det känns skönt att kunna träna på skoltid för på min fritid gör jag inte det så regelbundet (fast att jag vet att jag behöver det). Det känns bra att träna, särskilt med tanke på att yrket jag valt är slitsamt för kroppen, särskilt för axlar, rygg och ben.