För studier och träning

Karlshamn Fria Läroverk är en gymnasieskola som brinner för att locka fram det bästa ur varje elev, och vi har en tydlig syn på hur det ska gå till. Hos oss måste du vara ambitiös utifrån din egen utgångspunkt. Vi erbjuder trygghet och studiero, och lägger stort fokus på idrott och träning eftersom vi är övertygade om att det är oerhört viktigt för att göra studierna framgångsrika. Som elev hos oss ska du därför räkna med att lägga tid inte enbart på studierna utan också på träning. Välkommen!

Bild

Fria anställer landslagsmeriterad hockeyspelare

Hockeyproffset Marcus Paulsson är skolans nya hockeyinstruktör. Läs hela intervjun med honom här!

Bild

”På Fria har vi en skön gemenskap. Mina lärare gör det roligt att gå i skolan, vi lär oss saker och har samtidigt kul tillsammans.”

Emilia Svensson, elev

Bild

Elevintervju

Jonathan Månsson studerar El- och energiprogrammet på Karlshamn Fria Läroverk och kombinerar studier och träning. Jonathan spelar hockey i Mörrum Hockey och flyttade för några år sedan från Österrike till Sverige för just hockeyns skull. Läs hela intervjun här.

Bild

”Under dina år hos oss lägger du grunden till hur din framtid ska se ut. Är du beredd att satsa så hjälper vi dig att orka hela vägen!”

Urban Westin, lärare

Bild

Många vill studera på Karlshamn Fria Läroverk

Resultatet av preliminärvalet visar att det finns ett stort intresse bland eleverna att kombinera studier och träning hos oss på Fria. Läs mer här.

 

 

Bild

Nöjda elever med 100 % andel examensbevis

Vi har högst elevnöjdhet i Karlshamn och ifjol uppnådde vi en andel examensbevis på 100% på alla program. Här presenterar vi våra senaste kvalitetssiffror.

Bild

”På Fria storsatsar vi på att utveckla programmen för att stärka kopplingen till näringslivet.”

Läs mer om samarbetet med Btv Nordic AB här.

Christina Persson, rektor på Karlshamn Fria Läroverk

Bild

”På Natur vill vi förbereda våra elever för studier på högskola och universitet. Hos oss får eleverna insyn i vad som eventuellt komma skall.”

Daniel Gällentoft, lärare på Karlshamn Fria Läroverk

Bild

Elevintervju

Alicia Liljeroos läser sitt första år på Karlshamn Fria Läroverk och är nöjd med sitt gymnasieval. Hon trivs bra och uppskattar särskilt stämningen och gemenskapen på skolan.  Läs hela intervjun här.

Vill du börja på Fria?

Har du precis börjat ettan och är intresserad av att byta till Fria? Vi har ett fåtal platser lediga hos oss. Kontakta vår SYV Christina Persson för mer information: 0702 – 65 01 43 / christina.persson@laroverken.se

Går du i nian och ska söka till gymnasiet? Gör gärna en intresseanmälan så kontaktar vi dig!

Intresseanmälan


Öppet Hus

5 dec kl. 17-19
30 jan kl. 17-19
6 maj kl. 17-19
Välkommen!


Kontakt

0732 – 41 77 96
karlshamn@laroverken.se


Våra program

+ Samhällsvetenskap
+ Naturvetenskap
+ Dator- och kommunikationsteknik
+ Handel och administration
+ Frisör
+ Estetiska

Ladda ner vår broschyr

Du kan läsa vår broschyr direkt i webbläsaren eller ladda ner den till din dator.

Öppna broschyr